top 5 smartphones 2023

Top 5 smartphones van 2023

De top 5 smartphones van 2023, dat is nogal een titel. Natuurlijk ligt dit aan de eisen die jij persoonlijk stelt aan een smartphone en waar je hem allemaal voor wil gebruiken. In dit artikel richten wij ons op verschillende eisen, om een zo volledig mogelijk rijtje van vijf samen te stellen. Vervolgens is het aan jou om te bepalen wat de voor jou belangrijkste eisen aan een nieuwe smartphone zijn.

De iPhone 14 Pro Max

We beginnen direct met onze eigen favoriet: de nieuwe iPhone 14 Pro Max. Eerder schreven wij al een algemeen artikel over de iPhone 14, maar van de vier verschillende versies die Apple uitgebracht heeft, is de 14 Pro Max de grootste krachtpatser. Zowel op het gebied van de hardware als de software. Onder andere de innovatieve 48‑MP camera, de geavanceerde quad‑pixel sensor en de A16 Bionic smartphone chip, maakt dit voor ons de absolute kampioen voor 2023, een echte alleskunner. 

De Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is de meest luxe uitvoering van de Samsung Galaxy S22. Hij is uitgerust met het grootste display (6,8 inch) en 120Hz verversingssnelheid. De S22 Ultra is zelfs uitgerust met een curves scherm. Daarnaast heeft hij 512 GB opslaggeheugen en een bijbehorende 16 GB RAM aan werkgeheugen. Ook qua camera’s kun je eigenlijk niet beter krijgen. Een 108 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel groothoekcamera en twee 10 megapixel telecamera’s. Deze telecamera’s zijn goed voor 3x optische zoom en 10x optische zoom. Alle camera’s beschikken over optische beeldstabilisatie. Oftewel: vind jij foto- en videografie belangrijk, dan is dit de beste smartphone voor jou.

De OnePlus 10 Pro

De OnePlus 10 Pro is voor de gamers onder ons een absolute aanrader. Hij beschikt namelijk over een Snapdragon 8 Gen 1 processor en dit is de nieuwste en beste Qualcomm-processor ooit. Met deze processor kun je zonder problemen zelfs de zwaarste en meest veeleisende smartphonegames spelen op de hoogste settings. Of je nu een simpele game als Candy Crush op je telefoon wil spelen, of topprestaties wil zien tijdens het spelen van Call of Duty, je zal in de performance van deze telefoon geen enkel verschil merken. Het is geen goedkope telefoon, maar voor een telefoon met deze performance specificaties is dit een smartphone met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

De Samsung Galaxy Z Flip 4

De Samsung Galaxy Flip 4 staat in dit rijtje voor de mensen die het belangrijk vinden om een goede smartphone te hebben, die zo compact mogelijk meegenomen kan worden. Deze telefoon is namelijk vouwbaar. Klap het toestel na gebruik dicht, dan is het half zo groot als een gemiddelde smartphone. Daarnaast kun je de smartphone in een hoek van 90 graden vouwen, voor je neer zetten en handsfree een selfie maken en videobellen. Natuurlijk kun je de Flip 4 ook gebruiken voor de zwaarste apps en games. Nadeel van dit toestel is de batterij: gebruik je hem intensief, dan zul je hem gedurende de dag op moeten laden. Daarnaast zijn de camera’s kwalitatief niet zo goed als bij de overige vier smartphones in dit rijtje.

De Samsung Galaxy A52s

We sluiten het lijstje top 5 beste smartphones 2023 af met wederom een Samsung toestel. De Samsung Galaxy A52s is wat ons betreft de beste smartphone voor zakelijk gebruik. Je krijgt namelijk Samsung Knox Suite meegeleverd. Hiermee installeer en beheer je alle zakelijke smartphones binnen jouw bedrijf centraal en veilig. Deze telefoon valt in het middensegment qua smartphone krachtpatsers, maar is zeer sterk als het gaat om rekenkracht. Je schakelt dus soepel tussen Word documenten, Google Drive en je e-mail. Het geheugen van deze smartphone kun je uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 1TB. Verder is de camera van goede kwaliteit en gaat de batterij de hele dag mee. Let wel op: het toestel is vrij groot, dus heb je wat kleine handen, dan gaat het bedienen met één hand waarschijnlijk niet lukken.