iphone14-

De iPhone 14: wat zijn de nieuwigheden?

Als ondernemer ben jij natuurlijk altijd in het bezit van de nieuwste technische snufjes, en dat geldt ook voor je telefoon. De nieuwste iPhone is onze favoriet, de iPhone 14 zakelijk aanschaffen raden wij dan ook van harte aan. Wij vertellen je in dit artikel graag waarom wij de nieuwste iPhone aanraden en wat de nieuwigheden zijn.

De visuele aspecten

Apple heeft wederom vier iPhone-modellen gelanceerd. Twee iets goedkopere versies: de ‘gewone’ iPhone 14 en de iPhone 14 Plus. Daarnaast heeft Apple ook twee nog veel geavanceerdere versies gelanceerd: de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Qua uiterlijk verschillen de eerste twee modellen heel weinig met hun voorganger. 

De pro-varianten hebben echter wel een aanzienlijke vernieuwing. De zogenaamde ‘notch’ is verdwenen. Dit is de inkeping aan de bovenkant van het scherm waar ook de selfiecamera zich bevindt, aan de voorkant dus. In plaats daarvan is er een ovale uitsparing die Apple het ‘Dynamic Island’ noemt. En dynamisch is het zeker; het past zich aan, aan wat jij op dat moment met je iPhone doet. Als je bijvoorbeeld wordt gebeld, dan toont het scherm rondom de uitsparing een melding. Wil je je iPhone opladen? Dan laat het ‘Dynamic Island’ zien hoeveel accupercentage je nu hebt. 

Interessant is ook dat de iPhone 14 Pro is gemaakt van roestvrijstaal en dat er een laagje Ceramic Shield over het scherm aangebracht is. Dit zorgt ervoor dat de telefoon tegen een behoorlijk stootje kan en dat het scherm nog minder snel krast of barst. 

De camera’s

De camera is voor de meesten onder ons één van de meest belangrijke punten als het gaat om het beoordelen van een nieuwe telefoon. Is deze verbetert ten opzichte van de iPhone 13? Wij kunnen je melden dat de nieuwe iPhones zijn uitgerust met Photonic Engine‘. Dit zorgt er heel kort gezegd voor dat je nog betere foto’s kunt maken bij weinig licht, dankzij computerondersteunde fotografie. De software maakt daarbij belichtingsreeksen om een zo breed mogelijk spectrum vast te leggen en combineert deze vervolgens tot de best mogelijke foto.

Daarnaast is de frontcamera verbeterd met een groter diafragma en heeft maakt deze camera voor het eerst ook gebruik van autofocus. Op deze manier kun je specifiek scherpstellen bijvoorbeeld op een gezicht. Hierbij wordt de achtergrond op een natuurlijke wijze wazig, een effect waar je normaal gesproken de portretmodus voor nodig had. 

De bij de vorige versie iPhone geïntroduceerde ‘Filmmodus’ heeft dit jaar een hogere resolutie gekregen. In plaats van beperkt te zijn tot HD in 30 fps, is nu ook 4K beschikbaar met 24 of 30 frames per seconde. 

De accu

Wellicht kun je je ons artikel over de iPhone 13 nog herinneren? Deze variant bracht een enorme verbetering qua accu met zich mee. Als jij bij de iPhone 14-serie had gehoopt op een soortgelijke verbetering, dan moeten wij je helaas teleurstellen. De accu’s van de pro-varianten gaan zelfs minder lang mee dan zijn voorgangers. Gemiddeld gaat een iPhone 14 Pro twee uur korter mee. De normale iPhone 14 heeft wel een verbeterde accu en Apple belooft dat de iPhone 14 Plus zelfs de beste accuduur heeft van alle iPhones.