telefoon met goede camera

5x een telefoon met een goede camera

Een telefoon is allereerst natuurlijk om contact te houden met je familie en vrienden. Echter is het hebben van een goede camera inmiddels minstens zo belangrijk. Daarom hebben wij ons hier eens even goed in verdiept en een mooi lijstje samen gesteld met onze topkeuzes. Hierbij de 5 voor ons favorieten, als het gaat om een telefoon met goede camera.

De Samsung Galaxy S23 Ultra

Als wij letten op het aantal megapixels, de aanwezigheid van beeldstabilisatie en het soort lenzen, dan komt de Samsung Galaxy S23 Ultra er als beste uit. Hij is voor ons nummer één omdat hij qua camera’s zo ontzettend veelzijdig is. De Galaxy S23 Ultra kan elke situatie goed aan, van close-ups tot nachtfoto’s en verre zoomafstanden. Hij beschikt allereerst over een primaire camera met 200 megapixels. Daarnaast een 10 megapixel telelens met 3x optische zoom, een 10 megapixel telelens met 10 maal optische zoon, een 12 megapixel wide angle lens en tot slot een 12 megapixel selfiecamera. Tja, daar kan geen enkele andere telefoon tegenop.

De Iphone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is wat ons betreft een goede twee als het gaat om de beste camera’s. Je beschikt met deze telefoon over een standaardlens met 48 megapixels, waarmee je ook met slecht licht goede foto’s kunt maken. Apple heeft hier ten opzichte van zijn voorganger de 13 Pro echt verbetersprongen gemaakt. De frontcamera maakt voor het eerst ook gebruik van autofocus. Op deze manier kun je specifiek scherpstellen bijvoorbeeld op een gezicht. Hierbij wordt de achtergrond op een natuurlijke wijze wazig, een effect waar je normaal gesproken de portretmodus voor nodig had. Daarnaast beschikt de telefoon over een zeer fijne groothoeklens en een telelens waarmee je tot 3x optisch kunt zoomen. Het materiaal waarmee je kunt werken is dus fantastisch, maar je moet natuurlijk ook al je camera-instellingen op orde hebben. Speciale tips hiervoor bij de iPhone 14 Pro vind je hier.

De OnePlus 10 Pro

Wil jij in elke situatie van goed camera-materiaal voorzien zijn? Van panoramische landschappen tot close-ups van je allerliefste maatje op vier voeten? Dan is de OnePlus 10 Pro een hele goede optie. De standaardcamera is uitgerust met 48 megapixels, hiermee kun je eigenlijk alles fotograferen wat je zou willen. Daarnaast is de telefoon uitgerust met een 50 megapixel groothoekcamera en een 8 megapixel camera met 3,3x optische zoom. Aan de voorkant zit dan nog een 32 megapixel selfiecamera. En zijn foto’s niet genoeg? Dan kun je met deze telefoon ook nog video’s opnemen in 8K. Je hebt hierbij ook nog de keuze uit verschillende modussen zoals fisheye en Xpan. Een topper wanneer je op zoek bent naar geweldige camerakwaliteit voor een fijnere prijs dan onze eerste en tweede keus.

Samsung Galaxy Z Fold4

Vind jij het fotograferen van landschappen en personen minder belangrijk, maar ligt jouw prioriteit bij de selfiecamera? Dan is de Samsung Galaxy Z Fold4 een geweldige keuze voor jou. Deze telefoon beschikt namelijk over maar liefst twee selfiecamera’s en dat is vrij uniek. Deze vouwbare smartphone beschikt aan de voorkant van de dichtgeklapte telefoon namelijk over een 10 megapixel cover camera. Klap je de Galaxy Z Fold4 open, dan komt er een 4 megapixel under display camera tevoorschijn. En wil je dan toch nog foto’s van je omgeving maken, dan kan dat met de 50 megapixel wide angle camera of de 10 megapixel telelens met 3x optische zoom. Een geweldig stukje techniek, maar daar moet je dan ook wel extra voor in de buidel tasten.

Xiaomi 12T Pro

Zoek jij een telefoon met goede camera’s, maar wil je daar iets minder voor uitgeven dan alle opties hierboven? Dan is de Xiaomi 12T Pro de beste optie. Naast de hoofdcamera met 200 megapixels, bevat de telefoon een 8 megapixel groothoekcamera en een 2 megapixel macrocamera aan de voorkant. Aan de achterkant vind je een 20 megapixel selfiecamera. Maar wat ons het meest opvalt bij deze telefoon is de snelheid. Gebruik moeiteloos meerdere apps tegelijk om je foto’s te maken en je video’s te bewerken. Video’s ja, want door de geweldige beeldstabilisatie worden die ook altijd steady en loepzuiver in 4k of zelfs 8k kwaliteit.

Heb jij een keus kunnen maken qua telefoon en kun jij daarnaast ook nog wel wat algemene fotografietips gebruiken? Lees dan nog even dit artikel terug. Heel veel succes en vooral plezier met fotograferen!