Samsung Glaxaxy S23-1

De gloednieuwe Samsung Galaxy S23

Hij is vanaf nu beschikbaar: de allernieuwste telg van de Samsung Galaxy S-serie, de S23. Kenners melden dat geen wereldschokkende vernieuwingen te melden zijn ten opzichte van zijn voorganger de S22, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat upgraden naar dit model geen enkele zin heeft. Een Samsung S23 zakelijk abonnement is wat ons betreft namelijk zeker de beste optie wanneer je Samsung prefereert boven bijvoorbeeld Apple. Waarom? Dat leggen we je uitgebreid uit in dit artikel.

Wat zijn de belangrijkste nieuwigheden?

De Samsung Galaxy S23 is uiteraard niet precies hetzelfde gebleven als de Samsung Galaxy S22. Wat nu precies de nieuwigheden zijn? De S23 oogt allereerst net wat strakker omdat de camera’s aan de achterzijde niet meer uitsteken. De nieuwe Galaxy S23 is trouwens te bestellen in de kleuren vanille, lichtroze, donkergroen en antraciet.

Daarnaast maken de camera’s betere foto’s dan de S22, zeker wanneer er minder licht is. En wat ons betreft nog een belangrijke verbetering: de batterij gaat langer mee. Terwijl er bij de S22 op de capaciteit werd ingeleverd, ga je met de S23 van een batterijcapaciteit van 3700 naar 3900 mAh. En dat levert in de praktijk meer uur op. 

Wij denken echter wel dat het financieel loont om even een aantal maandjes te wachten voor je de Samsung Galaxy S23 aanschaft. Op dit moment is het toestel namelijk verkrijgbaar vanaf een prijs van €899 voor het instapmodel: Samsung Galaxy S23, tot €1.323 voor de meest luxe uitvoering: de Samsung Galaxy S23 Ultra. En dat zijn aanzienlijk hogere prijzen dan je neer moest leggen voor de S22 toen hij vorig jaar uitkwam. Je kunt er overigens natuurlijk ook voor kiezen om even te wachten tot de eerste refurbished varianten van dit toestel op de markt komen.

De camera’s

Omdat de camera’s de belangrijkste upgrade hebben gekregen, zoomen wij hier graag nog even wat specifieker op in. Het is namelijk geen geheim dat Samsung het nog steeds wint als het gaat om de kwaliteit van de camera’s. Je vindt op de Samsung Galaxy S23 Ultra dan ook een geweldige camera die is voorzien van een 200 megapixel hoofdlens. Daarnaast beschikt het toestel over een 12 megapixel groothoeklens, een 10 megapixel telelens met 3x optische zoom en een 10 megapixel periscoop met 10x optische zoom. Hiermee heb je alle tools in handen om de beste foto’s te maken van dichtbij, veraf, heel ver weg en met weinig licht.

Langere ondersteuning van de software

Wist jij trouwens dat Samsung afgelopen jaar zijn update-beleid flink heeft uitgebreid?High-end telefoons van het merk krijgen namelijk vanaf het moment van aanschaf vier grote Android-updates en vijf jaar lang beveiligingspatches. Dat geldt dus ook voor de Galaxy S23. 

Wanneer je nu de S23 aanschaft, draait het toestel op Android 13, dat betekent dat hij tot in ieder geval Andoid 17 een update ontvangt. Daarnaast brengt Samsung dus tot begin 2028 updates uit die je toestel beschermen tegen veiligheidslekken.

Deze informatie kan van groot belang zijn voor de mensen die dit gloednieuwe toestel liever op een later tijdstip los aanschaffen, in plaats van dat zij nu een abonnement afsluiten in combinatie met de aanschaf van de nieuwe Samsung Galaxy S23. Bijvoorbeeld omdat zij geen BKR-registratie op hun naam willen hebben staan, omdat zij denken binnenkort een lening af te moeten sluiten voor een nieuwe woning of verbouwing.

De Samsung Galaxy S22 upgraden naar de Samsung Galaxy S23?

Als jij het belangrijk vindt om over de beste camera’s en snelste processor te beschikken die Samsung op dit moment te bieden heeft, je houdt van een strakker design en je het belangrijk vindt dat de batterij net even wat langer meegaat dan de S22, dan is een upgrade naar de Samsung Galaxy S23 wat ons betreft aan te raden.