trouwfotos

Dé 4 trends op het gebied van trouwfoto’s

Trouwfoto’s zijn vaak een belangrijke tastbare herinneringen aan een bruiloft. Je wilt deze onvergetelijke dag natuurlijk zo goed mogelijk vereeuwigen. In principe zijn trouwfoto’s tijdloos, maar toch duiken er steeds meer trends op. In dit artikel worden de 5 grootste trends op het gebied van trouwfotografie voor je op een rijtje gezet!

Let’s go vintage

Steeds vaker duiken er online trouwfoto’s op met een bepaalde vintage feel. De foto’s zijn te herkennen omdat ze vaak wat ‘losser’ tonen dan een geposeerde fotoshoot. De beelden worden genomen op doodgewone plekken zoals op straat, in een auto en soms zelfs bij een fastfood keten(!). Ontzettend leuk dus om een twist te geven aan de traditionele foto’s. Wellicht heeft jullie bruiloft een vintage thema, dan hoeft er qua aankleding niks te gebeuren om te voldoen aan de foto-aesthetic. Mocht dit niet het geval zijn denk dan eens aan het gebruik van vintage-camera’s om jullie bijzondere momenten vast te leggen (zoals wegwerpcamera’s of polaroids).

Misschien past dit niet bij jullie visie maar niet getreurd: iedere trouwfotograaf heeft een eigen stijl van fotografie, ga daarom op zoek naar iemand met een stijl die bij jou past. 

Verlovingsfoto’s 

Deze trend is over komen waaien vanuit Amerika. Voorheen was het nog vrij ongewoon om foto’s te laten maken om een verloving te vieren. Omdat tegenwoordig alles via sociale media wordt gedeeld wordt ook het vastleggen van de verloving steeds belangrijker. Misschien is zo’n pre-wedding fotoshoot ook wel wat voor jou? 

Zwart-wit

Door je foto’s zwart-wit te laten kleuren zorg je ervoor dat ze een tijdloze uitstraling krijgen. Iedereen wilt natuurlijk na decennia terugkijken naar hun trouwfoto en nog altijd zo verliefd zijn op die foto’s als eerst. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Bespreek daarom vooraf alvast wat jullie wensen zijn wat betreft de nabewerking van foto’s en onthoud: met zwart-wit zit je altijd goed!

Fotolocatie

Hebben jullie een locatie op het oog waar jullie niet zouden willen trouwen maar die wel perfect aansluit op jullie visie van de trouwfoto’s? Check of de locatie ervoor openstaat om gebruikt te worden voor jullie shoot! Tegenwoordig is het heel normaal om je trouwdag op meerdere locaties door te brengen. Misschien hebben jullie wel een ander beeld in gedachten bij de trouwlocatie en het thema van de trouwfoto’s. Het belangrijkste is dat jullie na de bruiloft terugkijken op een prachtige dag mét mooie foto’s, doe daarom vooraf zo veel mogelijk onderzoek naar hoe jullie die voor je zien (bezoek hierbij ook zo veel mogelijk locaties!).  

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weddingspaces.