Samsung Galaxy S22

De gloednieuwe Samsung Galaxy S22

Is hij al uitgekomen dan? Nee, de gloednieuwe Samsung Galaxy S22 is nog niet geïntroduceerd, maar als het goed is hoeven we niet lang meer te wachten. Kenners verwachten dat de nieuwe aanwinst van Samsung begin februari gelanceerd gaat worden en eind februari in de winkel verkrijgbaar zal zijn. Om je alvast goed voor te bereiden, hebben wij de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Samsung 22 voor je op een rij gezet.

Wat brengt de nieuwe Samsung Galaxy S22 en de S22 Plus ons?

Allereerst het instapmodel: de normale Samsung Galaxy S22. Verwacht wordt dat de Galaxy S22 een 6,06-inch display krijgt, iets kleiner dus dan het 6,2” scherm van de S21. Ook het luxere Plus-model wordt iets kleiner, vermoedelijk gaat het om een 6,55-inch scherm, in plaats van 6,7”. Zowel de reguliere S22 als de Plus-variant krijgen een plastic achterpaneel, ook wel Glasstic genoemd (plastic dat eruit ziet als glas). Voor de Plus zal dit voor het eerst zijn. Het basismodel beschikte al over een kunststof achterzijde, minder duur om te produceren, minder vingerafdrukgevoelig en net zo sterk als glas.

Zowel de reguliere S22 als de Plus-variant komen beschikbaar met een opslagruimte van 128 GB en 256 GB en een werkgeheugen van 8 GB.

Beide uitvoeringen beschikken over hetzelfde camerasysteem en die bevat vergeleken met zijn voorgangers een behoorlijke update. Het gaat om een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultragroothoekcamera en een 12 megapixel telefotolens met 3x optische zoom.

De luxe Samsung Galaxy S22 Ultra

De meest luxe uitvoering van de Samsung 22 is de Samsung Galaxy S22 Ultra. Deze telefoon wordt uitgerust met het grootste display, een 6,8” display en 120Hz verversingssnelheid. Maar dat is nog niet alles: de Ultra wordt het enige model met een curved scherm.

Qua opslagruimte heb je al helemaal niets te klagen, er is een variant beschikbaar met maar liefst 512 GB en een bijbehorende 16 GB RAM aan werkgeheugen. Daarnaast zal de Samsung Galaxy S22 Ultra dit jaar voor het eerst werken met een S Pen die een plekje in de behuizing krijgt.

De Galaxy S22 Ultra krijgt uiteraard de meest geavanceerde camera’s van het trio. Een 108 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel groothoekcamera en twee 10 megapixel telecamera’s. Deze telecamera’s zijn goed voor 3x optische zoom en 10x optische zoom. Alle camera’s beschikken over optische beeldstabilisatie, waardoor foto’s en video’s nog scherper worden.

De beschikbare kleuren

Het goedkoopste nieuwe topmodel van Samsung en de Plus-variant komen beschikbaar in vier kleuren: roségoud, een prachtige groene kleur, wit en zwart.

De meest luxe uitvoering van de Samsung Galaxy S22, de Ultra, krijgt drie kleurenopties: donkerrood, zwart en wit. Wil jij per se een roségoude of prachtig groene uitvoering, dan zul je dus moeten kiezen voor de normale Samsung S22 of de Samsung S22 Plus.

De prijzen

Volgens insiders gaat deze nieuwe telefoon namelijk in prijs stijgen. Voor de Galaxy S22 zou de vanaf prijs rond de €912 liggen. Zijn iets luxere broertje, de Plus is vanaf €1119 te verkrijgen en voor de Ultra-versie betaal je minimaal €1430. Liggen deze tarieven buiten jouw budget? Dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere, meer portemonnee-vriendelijke Samsung-opties beschikbaar.