Porsche Taycan

Meest aantrekkelijke nieuwe auto’s 2019

Ook in 2019 kun je weer wekelijks, altijd op vrijdag, een autobericht op Lifestyle NWS verwachten over een splinternieuw model of actueel nieuws op automotive gebied. We geven je vandaag alvast een overzicht van een aantal aantrekkelijke nieuwe auto’s die in 2019 op de weg zullen verschijnen. Neem er even de tijd voor!

Audi e-tron 

Audi e-tron

De eerste 100% elektrische auto van Audi rolt begin 2019 al uit de Audi-fabriek in Brussel. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de SUV Audi e-tron zorgen voor supersnelle prestaties en goede rijeigenschappen. In Nederland te koop vanaf € 84.100. In 2020 volgt de Audi e-tron GT.

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX

Dan de Aston Martin DBX, een SUV die ontwikkeld wordt om te kunnen concurreren met  de Bentley Bentayga en de Maserati Levante. Onder de motorkap stopt Aston Martin de bekende 4.0-liter twinturbo V8 van Mercedes-AMG en de zelfontwikkelde 5.2-liter twinturbo V12 die ook in de  DB11 en DBS Superleggera zit. Wordt verwacht aan het eind van 2019.

BMW X7

BMW X7

In maart kunnen we de kolossale zevenzits BMW X7 verwachten, het nieuwe topmodel van de X Series. Lifestyle NWS heeft op de afgelopen Masters of LXRY al even in de auto gezeten en we kunnen bevestigen dat de SUV in alle opzichten huge is, vooral als onze hoofdredactrice Daniëlle erin zit;).

Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini Aventador SVJ

De nieuwe Lamborghini Aventador SVJ heeft de krachtigste Lamborghini V12 motor ooit onder de motorkap. Een 770 pk sterke 6.5 liter atmosferische twaalfcilinder, zonder turbo’s dus. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h gaat in 2,8 tellen en die naar 200 km/h in 8 seconden. De topsnelheid is hoger dan 350 km/h. Hiermee is de SVJ de topversie van de Aventador reeks. Begin 2019 start de levering.  

Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross

Citroën komt begin 2019 met de Citroën C5 Aircross op de markt. Wat de Citroën C5 Aircross uniek maakt is dat standaard alle modellen zijn uitgerust met het veersysteem Progressive Hydraulic Cushions®. Dit door Citroën ontwikkelde innovatieve veersysteem zorgt er voor dat de wielophanging vrijer kan bewegen waardoor er een “vliegend tapijt-effect” ontstaat en het voelt alsof de auto over het wegdek zweeft. 

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz komt in de tweede helft van 2019 met de fonkelnieuwe elektrische Mercedes-Benz SUV EQC, concurrent van de Jaguar I-Pace, Audi e-tron, de komende BMW iX3 en natuurlijk model X van Tesla. Mercedes-Benz trapt af met de EQC 400 4Matic, 408 pk sterk en met een range van 400 km.  De prijs is nog niet bekend, maar reken op een vanaf prijs van ongeveer 80 mille. Mercedes-Benz geeft 8 jaar of 160.000 kilometer garantie op de batterij. De sprint naar 100 km/h gaat, ondanks z’n gewicht van 2.425 kg, in 5,1 seconden.

Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE

Denk niet dat Mercedes-Benz nu volledig overstapt op elektrisch; begin 2019 staat de splinternieuwe Mercedes-Benz GLE bij de dealers. De nieuwe Mercedes-Benz GLE is zelfs nog iets langer (4,92 mtr), 12 cm meer dan de huidige GLE, maar toch oogt hij een stuk eleganter. Voor het eerst is het ook mogelijk om optioneel in de GLE een derde zitrij te bestellen. Hij kan door water met een diepte tot 50 centimeter en een hellingshoek van 45% bedwingen en is hij wellicht de Range Rover de baas. Dit is de ultieme SUV!

MINI Electric

MINI Electric

Zo tegen het einde van 2019 verwachten we de volledig elektrische MINI. Er zijn nog weinig specificaties bekend, wel dat hij meer dan 300 km met een volle accu kan rijden.

Porsche 911 Generatie 8

Porsche 911 Generatie 8

Porsche stelde de nieuwe Porsche 911 (type 992) een maand geleden voor op de Autosalon van Los Angeles. De wielophanging en de demping zijn verbeterd waardoor volgens Porsche de sportwagen nog beter afgestemd is op dagelijks gebruik. Alle 911’s krijgen nu die brede achterkant, ook de Carrera’s dus. De wielen zijn aan de achterkant nu groter dan aan de voorkant; 21 inch om 20 inch. Aan de achterzijde zien we achterlichten die in lijn zijn met de huidige Panamera, Cayenne en gefacelifte Macan. De nieuwe 911 wordt als Coupé, Cabriolet en Targa geleverd.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

In 2015 kwam Porsche met de Mission E, een studiemodel voor de eerste, volledig elektrische Porsche. De belofte was dat 3 jaar later het productiemodel gereed zou zijn. Dat is niet helemaal uitgekomen, de definitieve productieversie verschijnt in 2019 op de markt. De naam Taycan heeft Porsche al wel bekend gemaakt. De nieuwe Porsche Taycan wordt in de basis een vierzitter, maar er komen ook nog andere varianten van de auto. Supersnel wordt ie, in 3,5 seconden naar de 100 km/h.

Volkswagen Golf 8

Volkswagen Golf 8

Nee, bovenstaande foto toont niet de nieuwe Golf 8 die in de komende zomer te verwachten is, maar de VW I.D. Hatchback, ook wel Neo genoemd. Wellicht kun je beter, in plaats van de Golf 8 te kopen, even wachten tot eind 2019, want dan komt de volledig elektrische Volkswagen Neo op de markt met een verwachte vanafprijs van 30.000 euro.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!