Porsche 911 Generatie 8

Nog een paar weken en dan gaat Porsche de nieuwste generatie van de Porsche 911 presenteren op de komende Los Angeles Auto Show (30 november-9 december). Daarop vooruitlopend heeft Porsche al een aantal foto’s van de komende 8e generatie, (de 992), gepubliceerd. De beelden zijn gemaakt tijdens de laatste testen van de iconische sportwagen. Volgens Porsche zijn er onder de moeilijkste weercondities zo’n 3 miljoen kilometers verreden. 

Nu de camouflage verwijderd is zien we dat de auto ten opzichte van de uitgaande 991 een nieuw, wat agressiever, front heeft en het lijkt of de auto aan de achterkant nog breder is geworden. Natuurlijk heeft de nieuwe 911 (gelukkig) veel designeigenschappen van z’n voorgangers. Porsche speelt wat dat betreft op safe en dat is maar goed ook. Het platform van het huidige model is als basis genomen voor de 992 versie. De wielophanging en de demping is verbeterd waardoor volgens Porsche de sportwagen nog beter afgestemd is op dagelijks gebruik. De nieuwe 911 wordt als Coupé, Cabriolet en Targa geleverd.

Design

Alle 911’s krijgen nu die brede achterkant, ook de Carrera’s dus. De wielen zijn aan de achterkant nu groter dan aan de voorkant; 21 inch om 20 inch. Aan de achterzijde zien we achterlichten die in lijn zijn met de huidige Panamera, Cayenne en gefacelifte Macan.

Motoren

De instappers Carrera en Carrera S houden hun 3,0 liter boxer-turbomotor met zes cilinders. De motor heeft een nieuw inlaatsysteem en injectoren, verbeterde turbo’s en ook de uitlaat met partikelfilter is nieuw. De Carrera krijgt 450 pk, 30 pk meer dan nu het geval is. De sprint van 0 naar 100 gaat in minder dan 4 seconden en de topsnelheid is hoger dan 300 km/u. De oude zeventraps PDK automaat verdwijnt en wordt vervangen door de achttraps PDK uit de Panamera. En dat is eigenlijk om letterlijk wat ruimte te maken voor het plaatsen van een elektromotor (een 48 volt-systeem), waardoor ondanks de extra pk’s toch de CO2-emissie afneemt. 

Door de brede banden en het lage gewicht voegt Porsche een speciale rijmodus, de Wet-stand, voor nat wegdek toe aan de verschillende rij-modi.  

Qua uitvoeringen wordt de nieuwe 911 ook leverbaar als Carrera en Carrera S en de vierwieluitvoeringen als Carrera 4 en Carrera 4. Ook de 911 Turbo,  911 Carrera GTS, 911 GT3 en 911 GT3 RS blijven in het leveringsprogramma. 

Er zijn nog geen bewegende beelden van de nieuwe 911, daarom een kort filmpje met terugblik op 70 jaar Porsche bovenaan dit artikel.

Porsche 911 Generatie 8   

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!