yoga

EkhartYoga lanceert gratis yoga lesprogramma’s

Met de opkomst van een tweede coronagolf, lanceert het Nederlandse online yoga platform EkhartYoga een unieke feature en vier speciale lesprogramma’s. Vanaf nu zijn yoga-liefhebbers welkom om in groepsverband, gratis lesprogramma’s te volgen. Daarbij staan deelnemers met elkaar in contact via de app, zonder afhankelijk te zijn van een fysieke locatie. Het delen van de ervaring en de onderlinge verbinding bij het volgen van een yogales blijven dankzij deze app-feature mogelijk.

Yoga tegen stress

Vele internationale studies* bevestigen wat reguliere yoga-beoefenaars al weten: meditatie en yoga kunnen helpen bij het verminderen van stress. Ruim een derde van de Nederlanders geeft aan minder te bewegen en meer stress te ervaren als gevolg van de Corona pandemie. Zeker nu thuiswerken in Nederland weer de norm is, de dagen korter worden en de onzekerheid over de impact van het coronavirus opnieuw toeneemt, is het essentieel om sociale, sportieve activiteiten te blijven doen.

Gratis yoga-lessen volgen

Om hierin te faciliteren stelde Ekhart Yoga afgelopen maart het Relief-programma gratis ter beschikking. Ruim 50.000 mensen maakten gebruik van deze tijdelijke mogelijkheid deze gratis yoga-lessen te volgen. In samenwerking met de Nederlandse start-up Close lanceert EkhartYoga nu opnieuw een gratis lesprogramma, met een unieke feature waardoor gebruikers met hun eigen community of vriendengroep samen de yoga-lesprogramma’s kunnen volgen: individueel, maar toch samen:

De corona crisis heeft in de afgelopen zeven maanden veel gevraagd van zowel de fysieke als mentale gesteldheid van mensen”, vertelt Matthijs Draijer, CEO van EkhartYoga. “Er zijn weer nieuwe beperkingen om in groepsverband samen te komen en ook de optie om in de buitenlucht te sporten is minder aantrekkelijk in het najaar. Daarom willen we met deze unieke feature het verschil maken door online yogalessen aan te bieden, die je in groepsverband kunt volgen. Zo blijft het toch mogelijk om samen te sporten.” 

Yoga gericht op ontspanning, betere nachtrust, kracht en stressverlichting

Vanaf nu zijn er vier programma’s beschikbaar, die samen met groepsgenoten kunnen worden gevolgd. De vier ‘paths’ zijn gericht op ontspanning, betere nachtrust, kracht en stressverlichting en bestaan uit vier tot zes opeenvolgende lessen. Deelnemers kunnen deze individueel volgen en hierover in groepjes ervaringen uitwisselen, relevante informatie en kennis delen, en zo samen naar een gemeenschappelijk einddoel werken. De groepsprogramma’s zijn kosteloos beschikbaar voor alle geïnteresseerden via de website.

Over EkhartYoga

EkhartYoga is een online yoga platform dat in 2012 is opgericht door Esther Ekhart. Met meer dan 3.500 lessen in verschillende stijlen, begeleid door meer dan 40 leraren van wereldklasse, is het de grootste online studio van Europa. Het creëren van positieve verandering en transformatie door middel van yoga staat centraal bij alles wat Ekhart doet.

 

Image: Pixabay
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!