gratis yoga

Gratis yoga 30 dagen online challenge

Het is prachtig winterweer op dit moment, heerlijk om een lange wandeling te maken door de in sneeuw gehulde natuur. Maar het is wellicht iets minder fijn weer om je workout buiten uit te voeren. En gezien het feit dat de sportscholen ook nog even gesloten blijven, moeten we toch echt op zoek naar alternatieven. Gelukkig zijn die er genoeg. Wij zijn op dit moment bezig met een fantastische gratis yoga challenge van 30 dagen. Geweldig om tot rust te komen en heerlijk ontspannend voor de spieren.

Waar is Yoga nu eigenlijk goed voor?

Yoga klinkt misschien voor de echte buitensporters saai en zweverig. Maar door het regelmatig stretchen van de spieren, worden ze flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. Ook wordt de kans op blessures kleiner. De grote variatie aan houdingen die je bij yoga ervaart, helpen je om de bloedcirculatie te verbeteren. Niet alleen doordat je je inspant, maar ook door de aard van houdingen. Houdingen met de benen in de lucht helpen bijvoorbeeld om de bloedstroom in de benen te verbeteren. Kortom: alleen maar voordelen voor duursporters.

Betere en efficiëntere zuurstofopname

Daarnaast is het vele thuis, achter de computer zitten natuurlijk niet goed voor je lichaamshouding. Yoga helpt je om je bewuster te worden van je lichaam door het langzaam en gecontroleerd uitvoeren van diverse bewegingen, en hier kun je je lichaamshouding enorm mee verbeteren. Yoga is echter niet alleen goed voor je lichaamshouding, maar ook voor je ademhaling. De ademhaling is één van de belangrijkste elementen van yoga. Door op een andere en bewustere manier adem te halen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je zoveel mogelijk zuurstof op in je lichaam. Dit zorgt voor een betere en efficiëntere zuurstofopname en niet onbelangrijk: dit kan het gevoel van stress ook enorm verminderen.

Gratis online yoga met Adrienne

Waar wacht je nog op? Je kunt vandaag nog beginnen met de heerlijk ontspannende en gratis yoga challenge met Adrienne. Wij zijn in ieder geval al jaren fan van haar geweldige YouTube-kanaal!

Meer lifestyle artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!