sportattributen

De handigste sportattributen voor thuis

Wellicht dat jij net als wij, met dit herfstweer niet altijd zin hebt om naar de sportschool te gaan. Gelukkig kun je je workout ook hartstikke goed thuis doen. Naast een goede internetverbinding en een telefoon of laptop, zijn dit de meest handige sportattributen voor thuis. 

Goede sportmat

We beginnen met de meest essentiële van het rijtje: een goede sportmat. Sportmatten zijn werkelijk in iedere kleur en voor iedere prijs verkrijgbaar. Helaas zien wij echter bijna altijd: hoe goedkoper, hoe slechter het materiaal. Bezuinig hier dus niet op, het is tijdens het trainen thuis gewoon fijn om een kwalitatief goede mat onder je knieën te hebben. Daarnaast moet je er comfortabel op kunnen liggen wanneer je oefeningen op je rug doet.

Dumbbells

Een goede dumbbell set is eveneens onmisbaar wanneer je thuis een workout uitvoert. Ze maken iedere oefening net even een beetje, of een heel stuk zwaarder. Ze zijn gelukkig verkrijgbaar in iedere kleur en vervaardigd uit diverse (duurzame) materialen, het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit gaat. 

Resistance bands

Super fijn en vooral ook heel gemakkelijk om mee te nemen op reis: een goed setje resistance bands. De resistance band is een elastische band die weerstand geeft wanneer je eraan trekt. De mate van weerstand is per band verschillend. Hoe hoger de weerstand van de resistance band, hoe groter de kracht op de spieren. De band is geschikt om veel verschillende oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus, mee uit te voeren. Hierdoor is de resistance band zowel geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. 

Balance board

Naast het trainen van je kracht, is het ook belangrijk om je balans te trainen. Heb je ooit wel eens gehoord van een balance board? Dit is een trainingsmiddel waarmee je je balans kunt trainen en verbeteren. Balance boards zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten en het fijne is dat ze voor meerdere doeleinden zijn in te zetten. Je kunt ze heel goed gebruiken om je evenwicht te trainen en om er yoga-oefeningen op te doen. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook inzetten om je houding te verbeteren en je spieren te versoepelen. 

Foamroller

Als fanatieke sporter heb jij ongetwijfeld wel eens last van stijve spieren of zelfs knopen in bijvoorbeeld je nek- en schoudergebied. Dit zorgt voor minder flexibiliteit en pijn in de spieren. Hier komt de foamroller perfect van pas. Een foamroller heeft vaak de vorm van een cilinder en wordt gemaakt van hard foam. Door te rollen met de foamroller, rol je als het ware de afvalstoffen uit de knoop in je spier. Je creëert namelijk grote druk op de spieren en het omliggende weefsel. Dit zorgt ervoor dat je spieren wat losser komen waardoor de knoop geleidelijk uit je spieren gaat. Ook maakt het je spieren wat flexibeler. Eigenlijk precies wat een sportmasseur zou doen, maar met een foamroller kun je hetzelfde effect thuis bereiken.

Nieuwsgierig hoe je naast krachttraining thuis, het beste cardiotraining kunt inzetten voor jezelf? Bekijk dan nog even dit artikel.