ongezonde stress

Ga ongezonde stress te lijf met deze tips

Het woord stress heeft een negatieve connotatie. Laten we het daarom houden op ongezonde stress en gezonde spanning. Dit laatste is soms nodig om je scherp te houden. Van ongezonde stress kun je echter diverse klachten krijgen. Daarom hebben wij een aantal tips om je te helpen ongezonde stress te lijf te gaan.

1. Op tijd naar bed

Lekker op tijd gaan slapen in combinatie met op tijd weer opstaan is een goed idee. Het aantal uur slaap per nacht dat je nodig hebt is heel persoonlijk. Maar als je uitgerust bent, ziet de dag er letterlijk en figuurlijk zonniger uit.

2. Gezond bewegen

Blijf in beweging. Sporten is goed voor het verminderen van psychische klachten. Wat het allerbelangrijkst bij sporten is, is dat je iets doet wat je leuk vindt. Als je jezelf elke week naar je sport moet slepen, is het niet bepaald motiverend of vol te houden. 

3. Gebalanceerde voeding

Gezonde voeding, we weten allemaal dat het goed voor ons is. Te veel vet eten is niet goed bij stress, maar ook alcohol is geen aanrader. Door bewust te eten en te drinken blijf je fitter, ga je ongezonde stress te lijf of ben je het zelfs voor.

4. Luister naar muziek

Kies er eens voor om die tv een avondje uit te laten. Een avondje zonder schermen. Luister lekker je favoriete playlist op spotify en laat je de boel de boel. Je hebt geen idee hoe rustgevend dit kan zijn, probeer het eens.

5. Doe iets leuks

Zoek een hobby waar je echt blij van wordt en verdiep je erin. Op dit moment is tuinieren ontzettend populair omdat we veel tijd thuis doorbrengen. Maar als jij van iets minder actiefs houdt denk dan eens aan een oldscool, lidmaatschap bij de bibliotheek. Hier hoef je natuurlijk allang niet meer fysiek heen, het aanbod e-books is inmiddels ook enorm.

6. Houd een zelfcare avondje

Een heerlijk pamperavondje, wanneer maak jij daar tijd voor? Stiekem schiet een heerlijke avond zelfcare er meestal bij in. Plan zo’n avond vandaag nog in en zet een alarm op je telefoon! Geniet van een uitgebreide huidverzorgingsroutine inclusief gezichtsmasker, een lange warme douche of een ontspannend bad. Daar knapt ieder mens van op.

7. Ga naar buiten

Elke dag naar buiten gaan, zorgt ervoor dat je je longen eens flink kunt vullen met verse lucht en dat is natuurlijk altijd goed. Het maakt je wakker en houdt je scherp. Al ga je maar twintig minuutjes de natuur in, dat is genoeg om het effect te merken.

8. Probeer eens iets anders

Balans is soms iets wat we niet zomaar kunnen vinden. Daarnaast is er niet altijd een oorzaak voor stress. Daarom is het een poging waard om een cdb-druppelolie te gebruiken om je te ontspannen.