search

Published by DN Smit Productions

Hoe weet je of iemand
je geblokkeerd heeft op WhatsApp?

Written by Lifestyle NWS, 4 weeks ago, 0 Comments
FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Hoe weet je of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp?

WhatsApp biedt de mogelijkheid om bepaalde contacten te blokkeren, het is alleen niet mogelijk om direct te zien of iemand jou geblokkeerd heeft. Gelukkig zijn er wel een aantal aanwijzingen die aangeven dat iemand jou geblokkeerd heeft op WhatsApp. Wij delen de belangrijkste met jullie!

Geen profielfoto of persoonlijke status

Wanneer iemand jou geblokkeerd heeft, de profielgegevens van deze persoon voor jou onzichtbaar. Kun je de persoonlijke status en profielfoto van jouw contactpersoon niet meer zien, dan zou het kunnen betekenen dat je inderdaad geblokkeerd bent. Deze aanwijzing geeft echter geen definitief uitsluitsel. De kans bestaat namelijk dat deze persoon zijn of haar algemene privacy-instellingen heeft aangepast.

Geen dubbele grijze of blauwe vinkjes

WhatsApp maakt gebruik van vinkjes om de status van de door jou verstuurde berichten aan te geven. Eén grijs vinkje betekent dat het bericht correct is verzonden. Twee grijze vinkjes betekent dat het bericht succesvol door je contactpersoon is ontvangen. Twee blauwe vinkjes betekent dat je contactpersoon het bericht heeft gelezen. Wanneer iemand jou geblokkeerd heeft, zie je alleen nog maar een enkel grijs vinkje wanneer je een bericht naar hem of haar verstuurt. Let op: deze aanwijzing alleen hoeft zeker niet altijd te betekenen dat je geblokkeerd bent, het kan namelijk zijn dat de betreffende persoon de ‘leesbevestiging’ heeft uitgezet, of zijn telefoon uit heeft staan.

Je kunt het contact niet aan een groepsgesprek toevoegen

Het is niet mogelijk om contacten die jou hebben geblokkeerd toe te voegen aan een groepsgesprek. Om dit te testen ga je in WhatsApp achtereenvolgens naar Chats en Nieuwe groep. Voeg nu indien gewenst een foto toe, kies een Groepsonderwerp en tik op Volgende. Kies nu de gewenste contactpersoon en tik op het +-tekentje. Om je keuze te bevestigen en de groep aan te maken tik je tenslotte op Maak. Krijg je na het doorvoeren van bovenstaande stappen een foutmelding? Dan is het vrij aannemelijk dat de persoon in kwestie jou heeft geblokkeerd.

Je kunt de iemand niet bellen via de belfunctie

De meest recente versies van WhatsApp beschikken over een ingebouwde belfunctie. Bij het blokkeren van een contact zorgt WhatsApp ervoor dat deze persoon je niet meer kan bellen. Lukt het niet om een bepaalde contactpersoon te bellen via de WhatsApp-belfunctie? Dan zou ook dit op een blokkering kunnen wijzen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!