7 verborgen tips voor WhatsApp

WhatsApp staat erom bekend dat het nog wel eens wijzigingen doorvoert zonder hier al te veel ruchtbaarheid aan te geven. Je komt er bijvoorbeeld ineens achter dat je de leesbewijzen uit kunt schakelen, of groepen op stil kunt zetten. En zo zijn er nog een aantal interessante en op het eerste oog onzichtbare instellingen op te noemen, wij hebben de beste voor je op een rij gezet. 

Informatie over een bericht weergeven

Je hebt een bericht verstuurd, maar je wilt eigenlijk weten of het is aangekomen en het liefst ook of het is gelezen. Dat kan heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het bericht ingedrukt te houden. Bij Android verschijnt er een infoknop en bij een iPhone moet je het bericht naar links vegen. Je kunt nu zien wanneer het bericht afgeleverd is en als je de blauwe vinkjes aan hebt laten staan ook of het gelezen is.

De tekst opmaken

Vind je het leuk om je tekst op te maken? Dat kan ook in WhatsApp. Als je de tekst vetgedrukt wilt hebben, typ je de tekst tussen sterretjes (*). Een laag streepje is cursief en een golfje (~) is doorstrepen. Uiteraard kun je ook codes combineren.

Online status verbergen

Je vindt het misschien niet zo leuk dat iedereen kan zien of je online bent. Dit kun je op diverse manieren uitschakelen. Ga naar ‘instellingen’ en dan naar ‘privacy’. Bij ‘status’ kun je nu instellen wie kunnen zien of je online bent. Behalve in- en uitschakelen, kun je ook bepaalde contacten selecteren die je status wel of niet mogen zien.

Voorkom dat anderen je berichten zien

In principe zijn alle gesprekken in Whatsapp privé. Het kan natuurlijk voorkomen dat je je telefoon ergens hebt liggen en er net een berichtje in het beeldscherm verschijnt. Iedereen die in de buurt is, kan dan meelezen en het is de vraag of je dat wilt. Je kunt dit voorkomen door naar ‘instellingen’ te gaan en dan naar ‘notificaties’ of ‘meldingen’. Hier kun je de meldingen uitzetten. Je krijgt nu alleen te zien dat iemand een bericht heeft gestuurd, maar het bericht zelf komt niet in beeld.

Weg met de blauwe vinkjes

Een voorbeeld: je bent in vergadering en je krijgt een berichtje binnen die je eigenlijk niet kunt negeren. Je wilt eigenlijk niet dat de ander het idee heeft dat je hem negeert, maar je hebt nu ook niet de tijd om te reageren. Wat is er op dat moment handiger dan de blauwe vinkjes uitzetten? Dit doe je als volgt: je opent de app, ga naar ‘instellingen’ – ‘account’- ‘privacy’. Bij ‘privacy’ kun je leesbewijzen uitschakelen.

Groepen op stil zetten

Je kent het vast wel: de berichten blijven maar binnen stromen in een groepsapp, terwijl je zelf helemaal niet deelneemt. Vervelend, want voor je het weet staat je hele scherm vol berichten waar je toch niets mee doet. Je kunt dit uitschakelen door op de naam van de groepsapp te tikken. Er opent zich een menu waar je nu kunt kiezen voor ‘stil’. Je kunt nu zelf kiezen voor de duur dat je de groep op stil wilt zetten.

Verminder je datagebruik

Als je niet zo heel veel data per maand hebt, is het verstandig om zoveel mogelijk data te besparen. Je kunt ervoor zorgen dat alle afbeeldingen die je binnenkrijgt weinig data gebruiken. Je gaat naar ‘instellingen’. Open nu ‘data- en opslaggebruik’. Je kunt hier het datagebruik beperken en ook aangeven of je bijvoorbeeld alleen iets wilt downloaden als je een wifiverbinding hebt.

 

Bron: pctipvandedag.nl
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!