WhatsApp stickers

WhatsApp stickers maken

Sinds de nieuwe WhatsApp update is het mogelijk om stickers te versturen. Maar wist jij dat je ook zelf WhatsApp stickers kunt maken? Hoe leuk is dat! Uiteraard leggen wij je in dit artikel stap voor stap uit hoe je dit moet doen. 

Kies de gewenste afbeelding

Misschien wel de moeilijkste stap van allemaal: kiezen van welke foto je een WhatsApp sticker wilt maken. Gelukkig moet je er minimaal drie uitkiezen om een nieuw mapje stickers aan te kunnen maken. Is de keuze onmogelijk? Dan maak je gewoon meerdere nieuwe sets!

Verwijder de achtergrond van de afbeelding

Wat nu? De volgende stap is het downloaden van een app die de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen. In zowel de Google Play store als in de App Store zijn genoeg app opties te vinden. Download en open de app, verwijder de achtergrond van alle afbeeldingen waar je een sticker van wilt maken. Maak gelijk van de gelegenheid gebruik om de betreffende afbeelding bij te snijden tot de gewenste grootte. Zorg ervoor dat je de foto opslaat in het PGN-formaat. Doe dit met minimaal drie afbeeldingen, je hebt namelijk minimaal drie afbeeldingen nodig om een nieuwe map met stickers aan te kunnen maken.

Voeg de stickers toe in WhatsApp

Wanneer je drie nieuwe stickers hebt gemaakt kun je ze toevoegen in WhatsApp. De eerste stap in dit proces is het downloaden van een speciale app van WhatsApp waarmee je persoonlijke stickers kunt toevoegen. De app pikt als het goed is meteen op dat je nieuwe stickers hebt aangemaakt, je kunt ze dan ook vervolgens direct toevoegen aan WhatsApp. En dan nu de laatste en leukste stap: have fun met ht versturen van je nieuwe unieke creaties!

 

Bron: pctipvandedag.nl
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!