BKR-registratie

Welke smartphones zijn vrijgesteld van een BKR-registratie?

Sinds 1 mei doen providers een kredietcheck als je een nieuw abonnement met een dure smartphone afsluit. Ook kun je dan rekenen op een registratie bij het BKR. Gelukkig zijn er genoeg mooie alternatieven voor de iPhone 7 en Galaxy S8 die je géén fortuin kosten. In dit artikel laten wij een aantal smartphones zien die zijn vrijgesteld van een BKR-registratie.

Alle smartphones van minder dan 250 euro zijn vrijgesteld van een BKR-registratie. Dat houdt in dat als je een abonnement afsluit met zo’n toestel, dit niet wordt geregistreerd als een lening. Het voordeel daarvan is dat je telefoonabonnement bijvoorbeeld geen invloed heeft op de maximale hypotheek die je kunt afsluiten voor jouw droomhuis. Hetzelfde geldt overigens voor een sim only abonnement; omdat daar geen dure telefoon bij zit, doet je provider geen registratie bij het BKR.

5 mooie smartphones die je geen fortuin kosten

Voor onder de 250 euro heb je best een ruime keuze, zeker als je voor een telefoon met Android kiest. Hieronder een selectie met de toppers van dit moment, allen vrijgesteld van een BKR-registratie.

Motorola Moto G5

Motorola maakt al jaren goede toestellen voor weinig geld. De Motorola Moto G5 valt in positieve zin op, niet alleen door de lage prijs (circa 190 euro), maar ook dankzij de mooi afgewerkte metalen behuizing. De smartphone heeft een handzaam scherm van 5 inch waar foto’s, video’s en apps goed tot hun recht komen. De camera is aardig en met 16GB aan uitbreidbare opslag is er voldoende ruimte voor je favoriete apps en media.

Samsung Galaxy J5 (2016)

Samsung maakt echt niet alleen smartphones van 800 euro of meer. De Samsung Galaxy J5 is een aantrekkelijke optie voor wie minder dan 200 euro wil uitgeven. De telefoon is mooi vormgegeven, heeft een fraai scherm en voldoende power aan boord voor alledaagse apps taken. Ook de camera scoort goed voor een smartphone in deze prijsklasse: aan de achterkant zit eentje met 12 megapixel en selfies schiet je met de 5 megapixel-frontcamera.

Huawei P8 Lite (2017)

De Huawei P8 Lite 2017 is een van de populairste modellen in de prijsklasse tot 250 euro. Deze update van de P8 Lite heeft een iets ander design en vernieuwde hardware, waaronder een scherper display, meer geheugen en een krachtigere rekenkern. Daardoor kun je probleemloos meerdere apps gelijktijdig draaien. De behuizing is van stevig metaal en fotograferen kan met zowel een scherpe front- als backcamera.

Motorola Moto E3

Zoek je een leuke festivaltelefoon voor niet al te veel geld, dan is de Motorola Moto E3 een aanrader. Voor rond de 110 euro krijg je een behoorlijk compleet toestel met een groot scherm (5 inch), voldoende opslag en redelijke camera’s. Je moet je verwachtingen wel wat bijstellen: zo is er geen vingerafdrukscanner aan boord en is het design nou niet echt ‘je van het’. Als back-up voldoet hij echter prima.

 

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!