Wat te doen bij een vastgelopen iPhone?

Bij een ander merk smartphone kun je het probleem vaak oplossen door de batterij even uit het toestel te halen en dan weer terug te plaatsen. Bij een iPhone is dat echter niet mogelijk. Voordat je in paniek naar de winkel rent, geven wij vijf mogelijke oplossingen.

De app afsluiten

Vaak is het niet de iPhone die vastgelopen is, maar een bepaalde app die niet meer werkt. Door de app af te sluiten is het probleem opgelost. Dit doe je door twee keer achter elkaar kort op de homeknop te drukken. Alle openstaande apps komen nu achter elkaar in beeld. Je kunt nu heel simpel de betreffende app wegvegen (het kan trouwens sowieso geen kwaad om regelmatig alle openstaande apps weg te vegen). Nu druk je weer op de homeknop en je kunt weer verder waar je gebleven was.

De iPhone herstarten

Als het geen app is, maar de iPhone zelf die vastgelopen is, zou je kunnen proberen om het toestel opnieuw op te starten. Om dit te doen houd je aan/ uit- knop, boven op de iPhone, langere tijd ingedrukt. Op den duur zal het Apple- logo in beeld verschijnen en start de telefoon opnieuw op. Je raakt geen informatie of data kwijt.

De iPhone resetten

Als bovenstaande tips niet werken, kun je proberen om je iPhone te resetten. Dit doe je door de homeknop en de aan/ uit- knop minstens tien tot vijftien seconden tegelijkertijd ingedrukt te houden. Op den duur zal het Apple- logo in beeld verschijnen en start de telefoon opnieuw op. Door het uitvoeren van een reset raak je geen informatie of data kwijt.

De iPhone herstellen

Als je alle bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd en je hebt je iPhone nog steeds niet aan de praat gekregen, zit er niets anders op dan de iPhone te herstellen. Om de iPhone te herstellen ga je naar iTunes op je computer. Je verbindt je iPhone met de usb- kabel aan een computer en je start iTunes op. Als je in iTunes bent, ga je naar het tabblad ‘overzicht’ en hier kies je optie ‘herstellen’. Er zal nu een bevestiging gevraagd worden om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alle gegevens op je iPhone volledig gewist worden. Als je dus niet af en toen een back- up hebt gemaakt van je iPhone bent je alle gegevens kwijt. Het duurt even, maar op den duur geeft iTunes de melding dat het apparaat weer gereed is voor gebruik. Je kunt nu de back- up terugzetten en het toestel functioneert weer zoals je gewend bent.

Bron: pctipvandedag.nl
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!