Typhoon’s NWS-Flash September 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Hotel Arena

Het duurde íétsjes langer, maar werd o-zo mooi. Na bijna twee jaar is het verbouwingsstof dan eindelijk gaan liggen in Hotel Arena. Het hotel in het Oosterpark mengt historie met heden en haalt buiten naar binnen. Een historisch pand komt samen met moderne invloeden, de stenen van het terras lopen door in de gangen, glazen wanden zijn de haast niet-bestaande scheiding met het Oosterpark. Ook café-restaurant PARK, dat vorig jaar al opende, kreeg de afgelopen maanden een opfrisser met een nieuwe chef en een ‘herb-to-table’-menu. Kruiden belanden rechtstreeks uit PARK’s tuin op je bord.

Plugify sessions @ Kanarie Club

Zangvogels nestelen zich voortaan in de Pool Bar van Kanarie Club. Want tijdens de Plugify Sessions klinken niet alleen glazen maar vooral ook de noten er-rug lekker. Tijdens dit eerste “huiskamerconcert” – vanavond, dus haal die agenda maar leeg – stappen nachtegaaltjes Iris Weda en Rick Franssens het podium op. Is dit toch iets te z.s.m. voor jou, de volgende muzikale sessie is op 12 oktober.

ARC.

Een jaar geleden sloeg chef Peter Lute met De Kruidfabriek een gewaagde nieuwe weg in. Op dezelfde plek waar hij 14 jaar lang restaurant LUTE runde, begon hij geheel opnieuw. In het najaar bewandelt de chef weer een nieuwe weg. Lute opent naast De Kruidfabriek een restaurant in het voormalige stadsarchief van Amsterdam. Zijn eerste zaak in de hoofdstad. Veel details zijn er nog niet over ARC., dat intrekt in het toekomstige vijf-sterren Pestana Hotel, maar Lute belooft verfijnde doch gewaagde gerechtjes aan de hoofstedelingen.

Ontbijten met Deliveroo

Met wie wil jij een beschuitje eten? Voortaan is Deliveroo een heel redelijk antwoord. De bezorgservice levert sinds kort in Amsterdam namelijk vanaf 08:30 uur ontbijt aan je voordeur. Hoewel, als je ook kunt kiezen voor een açaí bowl, verse croissants of American pancakes zou ik de optie ‘beschuitje’ misschien toch even heroverwegen. Onder andere Dr. Blend, ROOTS Zuid en Coffee Concepts brengen je ontbijt op bed/kantoor/de bank.

Richard van Oostenbrugge

Je hoorde de adem van culinair Nederland haast stokken: Na zeven jaar de sterren van de hemel boven de deur bij Bord’Eau te hebben gekookt, verlaat Richard van Oostenbrugge samen met Thomas Groot zijn vertrouwde keuken om een droom uit te laten komen. Het chefsduo opent begin 2018 hun eerste eigen restaurant. In het zogenoemd ‘no-table-restaurant’ staat de keuken letterlijke centraal. Je schuift aan bij de bar rond de keuken – en dus eigenlijk direct aan het aanrechtblad – waar de chefs samen met hun team elke avond koken en verhalen delen. Reserveren bij deze nog naamloze zaak kan vanaf november. Je zal snel moeten zijn. Want er is slechts plek voor 24 man/vrouw per avond.

Vegan Sundays @ SNCKBR

Vegan taart/lunch/fastfood in overvloeden, maar verfijnd veganistisch is zeldzamer dan de gluut in een fitgirlmaaltje. Daarom sluiten SNCKBR West en SNCKBR De Pijp elke eerste zondag van de maand het weekend af met Vegan Sundays. Geen platgekookte groentes, maar een overheerlijk veganistisch 3-gangenmenu voor €27,50 p.p of €42,50 bijpassende (bio)wijnen incluis.

Ferilli’s Caffè

Sinds dit voorjaar ligt er een klein stipje Italië in The College Hotel met Ferilli’s @ The College. En héél binnenkort komt er nog een stipje bij. Ferilli’s Caffè opent dit najaar in de Beethovenstraat in Amsterdam. De bron: een sticker op de pui van het pand. Het is dus nog even pasta prikken op de eerste locatie tot meer informatie volgt.

Nieuw cocktailmenu @ Tales & Spirits

Na het festivalseizoen toe aan iets anders dan lauwe biertjes en friet? Even niet meer met de laarzen in de modder? Tales & Spirits, één van de beste cocktailbars van Amsterdam, heeft voor het eerst in bijna twee jaar een nieuwe cocktailkaart. Met een flink ‘Star Wars pun’ gehalte. Zo schenken de bartenders ‘Too Hot(h) To Handle – The Empire Strikes Back’ met sherry en Drambuie, en de ‘Utinni! -A New Hope…’ met Galliano en Force tincture. Personally, I couldn’t imagine Anakin better. Mocht je niet dromen van een galaxy far far away, dan is er o.a. ‘Gobblefunk’ geïnspireerd door het werk van Roald Dahl of the ‘No Siesta… No Fiesta!’ met Union 55 rum en bananen-amandelmelk.

IZAKAYA München

De ragfijne gerechtjes van IZAKAYA nemen Europa over. Het afgelopen jaar opende het Japanse restaurant uit Amsterdam in Hamburg en Ibiza. Dit najaar volgt een vierde locatie in München. Vanuit hotel Roomers brengt IZAKAYA ook in de Beierse hoofdstad de verfijnde Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse smaken. Authentieke elementen komen met creatieve technieken naar moderne tijden. Niet alleen op het menu, maar door het gehele concept. Het is de kern van IZAKAYA: authentiek, nooit traditioneel.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!