nomads

Typhoon’s NWS-Flash augustus 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

De aap komt uit de mouw op Nomads vrijmibo

nomads

Vrijdagmiddag, 15.00 uur. De aandrang bekruipt je om je muziek knetterhard door de boxen te knallen, een fles wijn open te trekken en alle computers in het kantoor uit te drukken. Geef me een W-E-E-K-E-N-D! Op 24 augustus is er alle ruimte voor apenstreken zoals deze bij restaurant Nomads. Monkey Shoulder rolt de trolley vol whiskycocktails het terras op en culinair wereldreiziger Nomads zorgt voor een Peruaans hapje of twee. Boek een retourtje naar dé vrijmibo van Amsterdam Oost – gewoon even aanmelden op Facebook. 

Bottomless BBQ bij Mama Makan

Mama Makan

En dan serieuzer apennieuws: Indonesisch restaurant Mama Makan zamelde tijdens 24H Oost genoeg geld in om 2 orang oetans te adopteren en daarmee te redden uit hun slechte omstandigheden in Indonesië. Op 19 augustus, wereld-orang-oetandag, viert de zaak aapjes Mona & Okto. Met – je hebt Indonesische roots of niet –  genoeg eten voor iedereen. Voor €25-, zit je op het terras met oneindig saté, salades en broden. Het is niet zomaar kanen. Van elke reservering gaat er €1-, naar de Orangutan Foundation om nog meer apen te redden. Reserveer een plek via mamamakan@hyatt.com.

Deliveroo snapt er een bal van bij Mooie Boules

baut

Special delivery voor Amsterdam-Oost: een food-court-jeu-de-boules-baan-bar. Wat 5 jaar geleden begonnen als een toernooitje met vrienden op het Museumplein werd Nederlands eerste indoor jeu-de-boulesbaan met 6 foodstands van chefs als Michiel van der Eerden en Ron Blauw. Onder de naam Deliveroo Editions serveren de heren onder andere Pokébowls, Phở en een lekker bordje Indonesisch. Heb jij jezelf nou toevallig net een boules-arm gegooid; geen zorgen. Deliveroo Editions bezorgt alle bordjes van de boulesbaan ook aan huis. Vive la Réboulution!

It’s a VISSA @ Meddens

Elke laatste vrijdag van de maand is het VISSA bij Meddens o-fish-ially de leukste vrijmibo van Hilversum. Op het menu: oesters, oesters en oesters voor een euro. Mét G&Ts en wat lekkere muziek. De avond behashtaggen zal geen probleem zijn. Van de brede wenteltrap tot gekleurde muren: alle drie de verdiepingen van dit monumentale pand schiet je binnen no-time een Instagramkiekje.

Rooftop BBQ @ MR PORTER

mrporter

MR PORTER neemt de term hoogstaand steakhouse heel letterlijk, want bovenop ’t W Amsterdam laait het vuur deze zomer flink op. Op de grill sist het befaamde vlees – ribeye en lamskebab – vis en perfect geblakerde groentes. Bijgerechten voor deze high-end BBQ: cocktails en DJ-beats. Reserveer via info@mrportersteakhouse.com.

Café Americain’s Oysters & Champagne

Café Americain

Nog steeds niet genoeg borrels in de agenda? Mooi. Want Amsterdams icoon Café Americain gaat voor een minstens zo iconische combinatie: oesters en champagne. In augustus en september staan er elke vrijdag vanaf half 4 pareltjes met bubbels klaar op het terras. En pareltjes van bubbels. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Meer culinair nieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!