Baoase

Lifestyle NWS culinair november 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

‘t Vijf-sterrendiner van Baoase

Baoase

Zon, zee en… sterren. Na uitverkochte edities met o.a. Jonnie Boer, Akira Oshima en Roger van Damme haalt Baoase Luxury Resort opnieuw de sterrenchefs naar het strand voor Vive la Gastronomie. Vive la wie? Dit keer zijn het Dennis Kuipers (Vinkeles*), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), sommelier Jop IJspeert (Ciel Bleu**) die naar Curaçao vliegen om met Baoase executive chef René Klop hun gedeelde liefde voor gastronomie te vieren in een exclusief diner. Slechts 25 gasten schuiven per avond aan. Wel toe aan een retourtje ‘Gastronomie’? Reserveer nu een tafel.

Brunch jezelf naar Bali

mamamakan

Zegt je bankrekening ‘nee’ tegen dat ticket to the tropics, dan zoek je het gewoon op eigen bodem. Want Mama Makan’s Bali Brunch is terug van zomervakantie. Brunch jezelf elke zondag naar Bali met een DIY Gado Gado en Soto station en meer desserts dan dat je selfies nodig hebt voordat er eindelijk een goede tussen zit. Voor €35,- p.p. verorber je het allemaal en voor een tientje extra is ook je glas nooit leeg.

Thank god it’s… vegan Monday?

bardak

Maandag, de meest plantaardige dag van de week – als het aan Bardak ligt in ieder geval. Want op Vegan Monday gaat de streetfoodbar compleet veganistisch. Laten we bij het belangrijkste beginnen: Mushroom Shawarma. Alias geluk in een pita. Maar ook geroosterde bloemkool, geblakerde aubergine en falafel. Als Tel-Aviviaan weet Bardak wat goed kruiden is. En dan blijkt een boordje groente verre van saai. 

Vegan fine-dining @ Moer

moer

Heel leuk al dat plantaardige junk- en streetfood, maar waar gaan we op stand dineren met de wereldverbeterende fijnproever? You want MOER. Met verfijnde gerechtjes en biologische wijnen vier je elke (speciale) gelegenheid zonder dat er een dier aan te pas komt. En niet het hele gezelschap hoeft direct groen te gaan. Groentjes hebben dan de hoofdrol, maar voor wie wil regelt MOER vlees of vis als figurant. Het hele bord is in beide gevallen 100% biologisch.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!