Lifestyle NWS Culinair juni 2019-1

Lifestyle NWS Culinair juni 2019

Marlies schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

De favoriete restaurants van topchefs

TheFork Restaurants Awards

Heb jij je altijd al afgevraagd waar topchefs zelf het liefst een tafel reserveren? Stop met afvragen. TheFork heeft het antwoord. Dertig chefs nomineerden hun favoriete nieuwe restaurant van het afgelopen jaar voor TheFork Restaurants Awards. En zo voeg je direct 101 Gowrie en speak-easy restaurant Graphite aan de culinaire verlanglijst toe. Bekijk de hele lijst op de website. En breng meteen je stem uit. Want wie uiteindelijk de awards ontvangen, dat bepaal jij. 

Brunch & lunch bij NENI

NENI

Het diner hebben we al verorberd. Het hele barmenu geproefd. En nu is het tijd om de lunch van NENI uit te spelen. Want voortaan zet NENI ook in de middaguren verrukkelijk Oostmediterraan eten voor. Voor €20 kies je tijdens de lunch een mezze en hoofdgerecht. De brunch kost je slechts €29 voor een mezze, hoofdgerecht of shakshuka, een sapje en koffie. Zeg daar maar eens nee(ni) tegen. 

Bardak 1 year birthday

Bardak

Al een jaar lang kunnen we genieten van de geblakerde aubergine en paddenstoelenshawarma van Bardak. En dat vraagt om een feestje. Bardak puts the ART in the party. Want op 20 juni maken 2 street artists live hun kunstwerken die je direct kan kopen om in huis te hangen. Voor een schamele €10 ben je van de partij op dit partijtje én trakteert Bardak op een cocktail met bite. Psssst… Bardak is dus ook genomineerd voor die TheFork Restaurant Award van twee stukjes geleden.

‘T verborgen terras van Wolf

Bij de volgende zomerdag lig jij niet zij aan zij met de rest van Nederland op het strand van Zandvoort. Nope. Jij kent vanaf nu namelijk het terras van Wolf Atelier die verborgen ligt bij het Westerdok. Daar komt een middag zonaanbidden niet met bitterballen en broodjes aioli. Terrassen bij chef Michael Wolf gebeurt culinair. Of je nou een enkel bordje bestelt of 15-gangen lang in de zon blijft zitten. Vergeet niet te smeren – de kelen én de schouders. 

Laag-alcoholisch in het zonnetje

oneUNIT

En nu we het toch over het terras hebben: dit jaar beland jij ook niet na 1 wijntje onder tafel omdat de zon de alcohol linea recta naar je benen stuurt. Nee. Want laag-alcoholisch is het nieuwe alcoholisch. Zo introduceerde Lowlander het premium alternatief voor Radler: de Lowlander Yuzu & Pink Grapefruit en Lowlander Ginger & Kaffir Lime. Lichte biertjes met fruit en botanische kruiden. Ook van cocktailbartenders mag het een maatje minder zijn. Nederlands beste bartenders ontwikkelen deze zomer een serie maar-een-beetje-alcoholische cocktails voor ‘t collectief oneUNIT. Binnenkort bij een bar bij jou in de buurt. 

XXLion – 1 kilo aan burger

brasserie De Roode Leeuw

Honger? Mooi. Want brasserie De Roode Leeuw heeft sinds kort een burger voor de stevige trek. En die weegt een kilo. Schoon aan de haak. Wie hem helemaal alleen naar binnen werkt kan de pinpas in de tas laten. Voor hen is de XXLion gratis. Knort je maag iets minder? De klassieke burger is minstens zo lekker. Want onthoudt: size doesn’t matter.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

.