Lifestyle nws culinair november 2019

Lifestyle NWS Culinair November 2019

Kristel schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Kristel een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Mooirivier Into the Wild | vanaf 6 november

mooirivier

Even ontsnappen aan de hectiek van alledag? Krijg je stress als je alleen al dénkt aan de drukte van de feestdagen? Boek dan nog gauw even een snelle winterse city escape bij Mooirivier. Deze rietgedekte hoeve ligt pal aan de Overijsselse Vecht in Dalfsen. Even heel ver weg van het rumoer van de stad. Met het speciale Into the Wild arrangement trek je je hier even terug voor een wel heel aantrekkelijke prijs. Voor €156 krijg je een nachtje in een ruime Deluxe kamer, een uitgebreid ontbijt, heerlijk kaasplankje met glas wijn en natuurlijk een 4-gangen diner. En wat eten we dan? Wild, natuurlijk! Het nieuwe wildmenu past perfect bij het seizoen met ravioli met paddenstoelen of hert met pastinaak een rodewijnjus. Als je het daar niet warm van krijgt…

BOAT&CO Pop-up Rooms | 13 t/m 16 november

BOATCO

Onlangs schreven we al over de komst van hotel BOAT&CO in de Amsterdamse Houthaven. Dit prachtige hotel komt met een kleurrijk designinterieur, een restaurant aan het water en relaxte wellness. Geen staycation op de planning maar wel even binnenkijken? Dat kan. BOAT&CO organiseert namelijk een feestje – voor en door Amsterdammers. Tijdens de BOAT&CO Pop-up Rooms stelt het hotel haar kamers beschikbaar voor de lokale ondernemers die de stad een beetje mooier maken met hun kunsten. Denk aan heerlijke geuren van Marie-Stella Maris, gratis grooming sessions bij The Barbershop of stretchsessies van Juuls Kiryanova. Al dat rondstruinen maakt hongerig. Gelukkig stelden curator Yo-Kaw   Pat en chef Ricardo van Ede een bijzonder menu samen – exclusief voor de Pop-up Rooms.

Cirque de Soleil & Hotel des Indes | t/m 8 december

Hotel des Indes

Het is één groot reizend circus. En dan bedoelen we niet een circus met een clown op een eenwieler en hond die door een hoepeltje springt. Met bloedstollende acrobatiek, kleurrijke kostuums en meeslepende muziek is Cirque du Soleil al vele jaren een van de populairste shows ter wereld. Gedurende de hele maand november is de nieuwste show TOTEM te zien op ’t Malieveld in Den Haag. Wil je de magie nog even voortzetten? Op loopafstand vind je het befaamde Hotel Des Indes, een koninklijk hotel dat zo uit een klassiek sprookje lijkt te komen. Hef het glas tijdens een High Wine of geniet van de prinsessen-treatment bij de fameuze High Tea. 

Nieuw: Hurryhurrygogo

Hurryhurrygogo

Met inmiddels drie locaties is Happyhappyjoyjoy een geliefde plek voor Aziatisch streetfood in Amsterdam. Het was dan ook geen wonder dat er een nieuwe creatie uit deze kleurrijke koker zou bloeien. Vanaf 31 oktober opent ’t snelle snackbar concept Hurryhurrygogo. Dit chaotische en hysterische kleine zusje is dé plek voor een snelle Aziatische hap, een cocktail en zelfs een danspasje. Dagelijks tot in de vroege uurtjes geopend. Met een locatie (Singel 460) onder de supperclub en op loopafstand van zowel Leidseplein als Rembrandtplein, gokken wij dat deze kleurige kelder een absolute nieuwe hotspot gaat zijn.

Nieuw menu bij Persijn

persijn

Persijn bewijst ons dat Hollandse pot ook verrassend en innovatief kan zijn. En een stuk lekkerder is dan enkel een suffe stamppot. Deze ‘Dutch Eatery’ richt zich op vernieuwende gerechten met enkel de beste – en duurzaamste – ingrediënten van Nederlandse bodem. Voor ’t najaar bedachten chef Alexander Brouwer en consulting chef Luc Kusters een herfstig menu. Denk aan gegrilde pompoen met geitenkaas, ‘snert’ met rookwortel en roggebrood of wilde eend met rode biet en bramen. Oer-Hollands lekker.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Kristel

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!