Lifestyle NWS Culinair maart 2019

Lifestyle NWS Culinair maart 2019

Kristel schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Kristel een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Amsterdam Cocktail Week | Een rondje Amsterdamse cocktails

Op 11 t/m 17 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse tipsy tour door de stad tijdens Amsterdam Cocktail Week. Maar liefst 45 bars sluiten zich dit jaar aan. Elk ontwikkelen ze twee signature ACW-cocktails waarvan één met alcohol (8€) en één zonder (5€) – handig om even af te wisselen wanneer je de hele kaart probeert af te werken. Ook trek in een shotje inspiratie? Veel van de bars geven interessante workshops en masterclasses.

Voor de kleine trek in een drankje schuif je aan bij Pulitzer’s Bar. Hier herintroduceert Hendrick’s Gin het martini-moment op een geheel eigen (minuscule) wijze. Maak kennis met de kleinste martini ter wereld: de Tini Martini. Creëer je eigen ini-mini-martini-momentje door te kiezen uit 4 verschillende opties. Allen begeleidt door microscopische spelletjes en een heus minipianoconcert.

St. Patricks Day | Get yer green on!

Slainté! Zet de Guinness maar koud en trommel je vrienden op. 17 maart kleurt het hele land weer klavertjesgroen voor St. Patrick’s Day. Eendags-Ieren en échte Ieren slaan de armen ineen voor een dag vol Guinness, livemuziek, Guinness, rugby kijken en… nog meer Guinness. Ierse pubs door het hele land dragen bij aan de global greening. Als kloppend groen hart is De Grote Markt in Den Haag wederom het epicentrum van festiviteiten met maar liefst 12.000 bezoekers. Op 13 maart trapt Amsterdam vast af met de St. Patrick’s Light Parade. Deelnemers versieren hun stalen ros met groene lampjes om zo de hele stad te voorzien van wat groene energie.  

The Gaia | De smaken van de Zijderoute

the-gaia

Wie dacht dat je op het Amsterdamse Rembrandtplein alleen kroketten en kebab kon eten heeft het mis. Vanaf 7 maart opent er namelijk een gloednieuwe parel: The Gaia. In dit restaurant, lounge en late night bar volg je de smaken van de Zijderoute – de handelaren die van Zuid-Europa naar Arabië, Centraal-Azië en India trokken. Westerse technieken toveren oosterse ingrediënten om tot meesterwerkjes. Samen met classy cocktails zoals de Marrakesh Mule of de Wanderer’s Old Fashioned lijkt het Rembrandtplein even heel, heel ver weg.   

NENI’s Lemonman Bar | Kijk niet zo zuur

NENI’s Lemonman Bar

Afgelopen januari opende het Oost-Mediterrane familierestaurant NENI in de voormalige Citroëngarage in Amsterdam-Zuid. De hummus, shakshuka’s en mezze worden vanaf deze maand vergezeld door wat zure gezichten. En wel door de cocktails van de net geopende Lemonman Bar. Als eerbetoon aan meneer Citroën schenkt deze bar de heerlijkste cocktails op basis van huisgemaakte citrusdranken. Shotje citroenjenever, anyone? 

The Banging Butcher Bingo | Not your average bingo

Bingo? Doen we dat niet pas wanneer we noodgedwongen het bejaardentehuis ingerold worden? Nou, niet déze bingo. The Banging Butcher Bingo is niets wat je van bingo zou verwachten. Het is luidruchtig. Het is hysterisch. Er is glitter. Er is vuurwerk. Deelnemers kopen voor 15€ een bingokaart en krijgen er een feestje met DJ voor terug. THE BUTCHER Social Club wordt op 14 maart omgetoverd tot bizar bingoparadijs met nog bizardere prijzen. Do you have the balls to play?   

Mama Makan | Botanical Cocktail Event 

mama makan

Al voelt Kerst nog maar een week geleden, eind deze maand is het alweer lente. Gefeliciteerd, je hebt de winter overleefd. Dat vraagt om een cocktail. Indonesisch restaurant Mama Makan viert op 29 maart de opening van haar terras met een nieuwe botanical cocktailkaart. Mocht de Nederlandse zon het laten afweten dan krijg je het hier gegarandeerd warm van de cocktails vol oosterse specerijen. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Kristel

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!