Amsterdam Cocktail Week

Amsterdam Cocktail Week 2021 vandaag van start

Alcoholisch of virgin, mierzoet of extra sterk, shaken or stirred; cocktails zijn wat ons betreft altijd welkom. Van 6 t/m 12 september staat Amsterdam weer in het teken van Amsterdam Cocktail Week. Tess Posthumus, Kevin Kroon, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen namen in 2017 het initiatief voor de allereerste Amsterdam Cocktail Week. Geen idee waar te beginnen dit jaar? Team Typhoon Hospitality heeft een aantal pareltjes voor ons op een rij gezet.

Het kleine, maar fijne Rosalia’s Menagerie

Een alcoholvrije rum gemixt met kokos, ananas, limoen, citroen en sinaasappel – do we need to say more? Speciaal voor Amsterdam Cocktail Week komt Rosalia’s Menagerie met een alcoholvrije, maar minstens zo fancy – al dan niet chiquere – variant op de proppen genaamd ‘Floozy’. Gelegen op de begane grond van een herberg, aan een van de oudste grachten van Amsterdam, is Rosalia’s Menagerie een kleine, maar sfeervolle cocktailbar. De cocktailbar is geïnspireerd op het Nederlandse erfgoed met zijn rijke geschiedenis in de handel, distillatie en innovatie, maar focust zich niet enkel op Jenever en Korenwijn. Buiten de Amsterdam Cocktail Week om staat Rosalia’s gedurende de maand september ook in het teken van Pisco. Dit drankje staat ook wel bekend als “The Spirit of Peru”. De cocktailbar introduceert deze maand een eigen Pisco cocktail die de gehele maand september op de kaart staat en dus geproefd kan worden. Bij Rosalia’s geniet je dus niet alleen van heerlijke smaaksensaties, maar waan je je ook in een klein maar fijn en geborgen stukje Amsterdam. Reserveren kan via deze link.

Amsterdam Cocktail Week-2

Super Lyan, a colourful experience

De Melitta Spritz en de Glasshouse Fix – een greep uit het veelzijdige, kleurrijke en gevarieerde assortiment dat tijdens Amsterdam Cocktail Week op de kaart staat bij Super Lyan in hartje Amsterdam. Hier vind je de cocktails zowel terug in je hand, als in het design van de cocktailbar. Niet alleen is de bar gevestigd in een pand dat gedurende de 17e eeuw als huis fungeerde, het kleurrijke karakter van de cocktails is eveneens doorgevoerd in het interieur. En dan hebben we het slechts over de buitenkant. Het vriendelijke en kundige personeel krijgt het telkens weer voor elkaar om je te verassen met een smaaksensatie waar je u tegen zegt. De ontspannen vibe en de  interactieve en gezellige sfeer maken van Super Lyan de perfecte plek voor een date night, avondje met vrienden of voor een spontane cocktail after work. Reserveren? Dat kan via deze link.

Amsterdam Cocktail Week-3

Zowel cocktails als mocktails bij Pulitzer’s Bar

Niet alleen cocktails, ook mocktails zijn momenteel een hit. Ga je liever voor de non-alcoholische versie? Amsterdam Cocktail Week is de perfecte gelegenheid om de lichte en elegante mixers van London Essence eens uit te proberen bij Pulitzer’s Bar. Het gebruik van traditionele distillatietechnieken maakt deze mixers delicaat licht maar smaakvol door de natuurlijke zoetheid. Combineer de mixer (slechts 20 calorieën per 100 ml!) met perzik puree en een scheutje verjus Vermouth en de Healthy Bellini is geboren! Gevestigd zijn in het prachtige Pulitzer Amsterdam heeft zo zijn voordelen: op deze iconische plek lijkt de tijd namelijk stil te staan. De intimiteit, leren fauteuils, het met rijk fluweel beklede meubilair en de indrukwekkende bar vormen samen dé perfecte formule voor een memorabele avond. Tel hier de heerlijke cocktails en elegante, ontspannen sfeer die er hangt bij op. Begin je maar alvast te verheugen op the perfect night out! Reserveer jouw tafeltje alvast hier.

Een enkeltje Indonesië bij Bar Feijoa

Bar Feijoa is zeker een bezoekje waard. Doe ons maar een enkeltje Indonesië naar de Vijzelstraat 39 in Amsterdam. Niet alleen is Bar Feijoa al meer dan 10 jaar een van de leading cocktailbars in Amsterdam, ook staat de bar beter bekend als “the bartenders bar” – en dat is iets om trots op te zijn. Tijdens Amsterdam Cocktail Week geniet je hier van de ‘Rocky Flinstone’ cocktail waarbij de smaken van tequila, macadamia en limoen een bijzondere smaakexplosie garanderen. Leuk feitje: het cocktailmenu van Feijoa is een weerspiegeling van de Indonesische cultuur. Via deze link verover je een plekje.

Amsterdam Cocktail Week-4

The Tailor-made cocktails

Cocktailbar Bar The Tailor bevindt zich in hotel Krasnapolsky, in het kloppende hart van Amsterdam. Hier wordt de expertise van de oprichter, en voormalig  kleermaker, Krasnapolsky vertaald naar modern cocktailvakmanschap. Net zoals in het kleermakersvak wordt er bij Bar The Tailor met extreme precisie een perfecte cocktail in elkaar gezet. De experts gebruiken hierbij exclusieve en handgemaakte bitters, infusies, frisdranken en likeuren. Niet alleen het cocktailassortiment, maar ook het interieur is op maat gemaakt. De kunst van het kleermakersvak is  in de gehele bar terug te vinden. Als je Bar The Tailor tijdens Amsterdam Cocktail Week bezoekt, heb je kans dat jouw cocktail gemaakt wordt door mixologist en ‘Best Dutch Bartender 2019’ James Chaib. Bar The Tailor gaat speciaal voor Amsterdam Cocktail Week out of the comfort zone met de non-alcoholische ‘Nolander’ cocktail. Deze cocktail bevat 0,0% Lowlander witbier en is perfect voor een (na)zomeravond. Reserveer je plekje hier.

Have fun!
Xoxo

Team Lifestyle NWS

Tekst: Lauren Bohnenn