cocktailrecepten-1

5x cocktailrecepten voor Koningsdag

Koningsdag wordt dit jaar weer als vanouds gevierd. Wij delen een paar feestelijke cocktailrecepten om mee wakker te worden na Koningsnacht of om je familie en vrienden thuis mee te ontvangen. Proost en have fun!

Orancello van De Jongens van Oud West

Een drankje dat je niet wil missen deze Koningsdag is orancello van De Jongens van Oud West. De likeur is weer eens wat anders dan limoncello en is gemaakt met verse schillen van de beste handgeselecteerde sinaasappels. Het drankje is lekker friszoet met een licht bittere afdronk en ijskoud het lekkerst. Maar ook in de mix met bijvoorbeeld prosecco gaat orancello heel goed. Een orancello spritz is erg lekker en je hebt er niet veel voor nodig:

  • 50 ml orancello
  • 200 ml prosecco
  • 50 ml bruiswater
  • Crushed ijs
  • Sinaasappelschijfje

Doe alle ingrediënten in een groot wijnglas of coupe. Orancello van De Jongens van Oud West kopen? De jongens geven speciaal voor Koningsdag een korting van 15%. De fles is verkrijgbaar vanaf € 17,- via de webshop. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de winkel komen.

cocktailrecepten-1

Shake je eigen cocktails met De Thuisborrel Club

Tover je huis om tot heuse cocktailbar. Bij De Thuisborrel Club verkopen ze namelijk een speciale Kingsday Edition. Shake deze Koningsdag je eigen cocktails helemaal in stijl en show al je vrienden jouw inner bartender skills met de cocktailrecepten van The Tailor, Amstel Bar en Bar Feijoa. Een dag en avond vol gezelligheid en lekkere drankjes zijn met de Kingsday cocktailbox van De Thuisborrel Club gegarandeerd. Wees er op tijd bij en bestel je cocktailbox hier.

cocktailrecepten-2

De altijd lekkere Aperol spritz

De klassieke Italiaanse Aperol spritz hoort uiteraard ook in dit lijstje. Koningsdag is het uitgelezen moment om de fles Aperol weer eens tevoorschijn te halen. Met de prachtige oranje kleur komt iedereen in de feeststemming en het is ook nog eens heel makkelijk te maken: vul een wijnglas met ijs en schenk tot de helft vol met Aperol. Vul tot 2/3 aan met prosecco en top af met bruiswater. Garneer je Aperol spritz met een sinaasappelschijfje.

cocktailrecepten-3

Koninklijke G&T

Ben jij op zoek naar een echte dorstlesser? Ga dan voor een frisse gin-tonic. Maak deze Koningsdag een koninklijke variant met Damrak Gin uit onze eigen hoofdstad. Toast op ons kleine kikkerlandje met lekkere oranje garnituren die passen bij de uitgesproken citrussmaak van deze gin. Verras je vrienden en jezelf met dit recept:

  • 35 ml Damrak Gin
  • 100 ml tonic
  • Sinaasappelschijfjes
  • IJs

Waar wacht je nog op? Haal snel alle ingrediënten, mix ze in een glas en geniet ervan!

cocktailrecepten 4

Ga voor professionele cocktails van The Flying Dutchmen

Laat jij het shaken liever over aan professionals? Goed nieuws, want bij The Flying Dutchmen hebben ze dit jaar een Kingsday Suprise-cocktailpakket. Met drie verschillende cocktails – de Dutch negroni, abrikoning en de flying Dutchmen – zorg jij deze Koningsdag voor de drankjes. Door de typisch Hollandse ingrediënten is dit pakket een must have deze Koningsdag! Het cocktailpakket is verkrijgbaar voor €18,75 en is hier te koop.

cocktailrecepten-5

Wij wensen jullie een hele fijne en gezellige Koningsdag 2022!
Xoxo
Team Lifestyle NWS