Disaronno Velvet

3 heerlijke Disaronno Velvet wintercocktails

De donkere dagen zijn weer begonnen en de dagen worden kouder. Het wordt weer tijd voor cozy avondjes op de bank met je favoriete Netflix serie en heerlijke dinertjes met vrienden en familie. Het is de tijd van het jaar om weer eens lekker uit te pakken, met de lekkerste hapjes én drankjes. Om je op weg te helpen maakten wij een lijstje met de lekkerste witte Disaronno Velvet wintercocktails, ideaal voor tijdens de feestdagen.

De basis, Disaronno Velvet, is een cream likeur die ontstaat door de klassieke likeur van Disaronno met échte Nederlandse melk te combineren. De smaak is zacht en zoet, zoals je van Disaronno gewend bent, maar met romige en zijdezachte lagen door de toevoeging van melk. 

Velvet on the Rocks

Met een unieke witte look laat deze fluweelzachte likeur je verlangen naar meer. Perfect voor liefhebbers van cream likeuren met een intens aroma. Heerlijk als afsluiter van je diner, of als verwen momentje op de bank. 

Hoe serveer je ‘m?
Ontdek de likeur puur en serveer over ijs. 

Velvet White Espresso Martini

Ben je opzoek naar een feestelijke cocktailknaller? Dan is deze heerlijke variant op de espresso martini jouw perfecte match. Disaronno Velvet geeft deze klassieke cocktail een heerlijke fluweelzachte twist.

Hoe maak je ‘m? 
In deze cocktail zitten 50 ml Disaronno Velvet, 25 ml Tia Maria, 25 ml Tito’s Handmade Vodka. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met wat chocoladeschaafsel.

Velvet White Russian

Zeg je White Russian dan zeg je ‘The Dude’. Als je de cultfilm The Big Lebowski hebt gezien dan is je ongetwijfeld opgevallen dat The Dude zijn ochtendritueel bestond uit het roeren in zijn White Russian. De White Russian is een vrij simpele een cocktail op basis van koffielikeur, room en vodka. Wij geven er met onze Velvet variant een overheerlijke twist aan! Pak dat boek, zet je favoriete serie aan, zak lekker weg in je favoriete stoel en genieten maar.

Hoe maak je ‘m?
Schenk alle ingrediënten uit in een glas gevuld met ijs. Voeg voor een mooi gelaagd effect de Disaronno Velvet als laatste toe om een mooie witte wolk te creëren in je glas.

Disaronno Velvet

Disaronno Velvet is verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen voor een adviesprijs van €21,99 en is speciaal voor de feestdagen nu ook verkrijgbaar in een mooie giftpack met bijpassende glazen. Kijk voor meer informatie op de website van Disaronno.