feestdagen

Zó zie je er op je mooist uit tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur! Uiteraard wil je er prachtig uitzien tijdens deze dagen, omdat dit de viering nog nét dat stukje leuker maakt. Hoe zorg je hiervoor, ondanks alle drukte die er verder bij de voorbereidingen komt kijken? Lees verder voor onze tips.

Beste outfit? De jurk!

De outfit die je kiest, vormt toch wel het belangrijkste onderdeel. Pak daarom helemaal uit. Draag een sierlijke jurk, om er vrouwelijk en stralend uit te zien. Wist je al dat een speciale kerstjurk zelfs een optie is? Zo’n jurk is een echte eyecatcher, en past perfect bij de feestelijke dagen. Let op het design van de jurk: het moet immers goed bij je passen. De een draagt het liefst een klassieke jurk, de ander juist een moderne jurk. Wil je dat je jurk extra opvallend is of ga je juist voor een minimalistisch design? Een jurk dames is er in elk ontwerp te vinden: zo is er ook voor jou de perfecte jurk.

Juiste accessoires

Denk ook aan de accessoires naast de kleding die je draagt. Te beginnen bij de schoenen. Een hak is een fraai idee. Meestal breng je best wat tijd zittend door tijdens de feestdagen, wat ze ook nog eens draagbaar maakt. Maar als je veel in beweging bent, bijvoorbeeld omdat je in de keuken moet staan, is het niet altijd even praktisch. Denk hier dus vooraf goed over na. Kies in ieder geval een sierlijke en elegante schoen, bijvoorbeeld in zwart lak. Neem je een tasje mee? Ook hier kan dat chique ontwerp weer centraal staan. Opvallende extra’s mogen, denk aan pailletten of glitter. Zoek een mooie panty uit, bijvoorbeeld met stipjes of een ander dessin. Al valt er ook iets te zeggen voor de klassieke zwarte panty, zonder poespas.

Make-up

De feestdagen zijn een uitgelezen moment om bijzondere make-up te dragen. Probeer bijvoorbeeld eens een smokey eye. Of ga voor een unieke kleur lipstick! Al kun je het uiteraard ook altijd meer minimalistisch houden, als dit beter bij je past. Maar een beetje make-up mag er zeker wel zijn, al is het maar wat mascara, blush en highlighter.

Haar

Ook met je haar kun je iets bijzonders doen tijdens de feestdagen! Steek het op, in een feestelijke knot of staart. Gebruik voldoende haarlak, zodat het de hele avond blijft zitten. Met een scrunchie met glitters maak je er pas echt een feestje van. Of kies voor een opvallend speldje. Misschien kun je zelfs iets nieuws doen met je kapsel: neem een pony bijvoorbeeld, wat momenteel ook nog eens een ware trend is.

Sieraden

Weet je al welke sieraden je gaat dragen tijdens de feestdagen? Van een grootse ketting tot een speciale hanger in het oor: ook hier mag je weer mee uitpakken. Laat je sieraden idealiter aansluiten op je verdere outfit, qua vorm of kleur bijvoorbeeld.

Nagels

De laatste tip: verzorg je nagels goed. Je kijkt immers de hele avond tegen elkaars handen aan, tijdens het diner bijvoorbeeld. Vijl je nagels en zorg optioneel voor een mooi laagje nagellak. Zo heb je echt aan alles gedacht!