kerstpakketten

Kerstpakketten voor je personeel of zakenrelaties

November breekt alweer bijna aan en dat betekent dat we als (zelfstandig) ondernemers echt alweer mogen nadenken over waar wij onze werknemers en/of zakenrelaties mee willen verrassen dit jaar. We hebben het dan natuurlijk over het uitzoeken van de leukste kerstpakketten. Kun jij wel wat informatie gebruiken op dit gebied? Lees dan even mee..

Zijn kerstpakketten aftrekbaar?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een budget te reserveren zodat je als ondernemer überhaupt een bedrag hebt om hieraan te kunnen besteden. Kies jij ervoor om je personeel en/of je zakelijke relaties dit jaar weer een kerstpakket cadeau te doen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden.

Heb jij als ondernemer een btw-nummer? Dan ben je btw-plichtig en mag je in principe de door jou betaalde btw aftrekken bij het doen van jouw btw-aangifte. Voor kerstpakketten en geschenken aan personeel is er echter wel een grens. Wanneer een werknemer of relatie per jaar méér dan 227 euro exclusief btw aan geschenken ontvangt, dan is de btw niet meer aftrekbaar. Blijft de werknemer of relatie onder dit drempelbedrag? Dan is de btw wel aftrekbaar.

Binnen een bepaalde grens mag je aan personeel belastingvrij een cadeau geven. Dit heet de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling. Hoe dit precies in elkaar zit voor jouw specifieke situatie lees je hier. Ben je van plan om een kerstpakket te geven aan bestaande zakenrelaties? Dan zijn de kosten hiervan voor 80% aftrekbaar. Wanneer je het kerstgeschenk echter als acquisitiemiddel voor nieuwe klanten in wil zetten, dan kun je deze kosten volledig aftrekken van de belasting.

Klein of groot bedrijf

Over het algemeen kun je online heel gemakkelijk kerstpakketten in bulk bestellen voor je personeel en/of zakenrelaties. Maar wat als je maar een heel klein aantal nodig hebt? Dan kun je bijvoorbeeld bij Kerstpakkettenplaza.nl individuele kerstpakketten bestellen. Je kunt er zelfs voor kiezen om voor vier personen, vier verschillende pakketten te bestellen. Hoe ontzettend handig is dat?

Soort kerstpakket

Dan is het zaak om na te denken warvoor kerstpakket je nu eigenlijk wilt geven. Kies jij voor een traditioneel foodpakket met heerlijke hartige en/of zoetige versnaperingen? En wil je er dan bijvoorbeeld ook nog een mooi flesje bij cadeau doen? Dit is natuurlijk allemaal geheel afhankelijk van het budget dat je er als ondermeer aan wilt/kunt besteden. 

Je kunt ook kiezen voor een non-food kerstcadeau. Bijvoorbeeld een eigenkeuze kerstpakket, hiermee bied je de mogelijkheid om je werknemers of relaties met een bepaalde code online zelf een cadeau uit te laten kiezen uit een bepaald assortiment. Mooi is ook wanneer er hierbij een optie is om het te besteden bedrag te doneren aan een goed doel.

Wij vinden het tot slot ook altijd een mooi gebaar om als ondernemer zelf iets te doneren aan een goed doel naar keuze. Wanneer je bijvoorbeeld je kerstpakken online bestelt bij Kerstpakkettenplaza.nl, dragen zij een vast bedrag per kerstpakket af aan het goede doel van jouw keuze. Je kunt hierbij kiezen uit een selectie die zij zelf aanbieden, maar je mag ook je eigen goede doel hiervoor aanwijzen.