Pulitzer-kerstboom

Pulitzer Amsterdam onthult spectaculaire couture-kerstboom

Deze feestelijke decembermaand werkt hotel Pulitzer Amsterdam (gevestigd in 25 verbonden 17e en 18e-eeuwse grachtenpanden) samen met de beroemde Deense modeontwerper Claes Iversen, om één ​​van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam te ontwerpen.

Gedurfd maar elegant

De prachtige boom is meer dan 10 meter hoog. Voor de decoratie is gebruik gemaakt van unieke materialen als acrylaat in combinatie met zijn kenmerkende moderne ontwerp. Het resultaat is een gedurfde, maar elegante en feestelijke kerstboom. Iversen’s inspiratie kwam van zijn eerdere ontworpen couturestukken, waarbij hij elementen van vorige jurken gebruikte om de felgekleurde strikken en grote ringen te creëren die de boom helemaal bedekken.

Zowel het historische hotel als de talentvolle ontwerper staan erom bekend om in interieur en ontwerp traditioneel vakmanschap te combineren met hedendaags design. Dit is dan ook precies de reden waardoor de samenwerking tussen Pulitzer Amsterdam en Iversen een natuurlijke match is. Kerstmis is favoriet bij Iversen en dat maakt deze uitdaging voor de ontwerper extra bijzonder.

Een boom moet altijd magie bevatten

Iversen: “Een boom moet voor mij altijd iets magisch bevatten – het moet het kind in je naar boven halen. Het lijkt veel op couture: iets dat ons ontroert en aanvoelt als een levende droom. Er zijn geen grenzen aan het versieren van een boom, alles mag en alles is mogelijk.”

Het maken van deze spectaculaire kerstboom voor Pulitzer Amsterdam bracht voor Iversen een aantal flinke uitdagingen met zich mee. De grootste uitdaging was het creëren van ornamenten die geschikt waren voor buitengebruik en het werken met de enorme omvang van de boom. Hij vertelt: “De kleur die ik heb gekozen, is een kleur die ik graag gebruik in vele van mijn collecties. Gelukkig was Pulitzer meteen enthousiast over mijn keuze. Ik hoop dat veel mensen Pulitzer Amsterdam zullen bezoeken om de boom te komen bekijken.”

Pulitzer’s Winter Garden

Het iconische Pulitzer Amsterdam is een vijf-sterren hotel met 225 kamers, een rustgevende binnentuin, en een authentiek restaurant en bar die de lokale smaken omarmen. Meer dan 50 kamers van het hotel hebben uniek uitzicht op de door Iversen ontworpen Pulitzer-kerstboom. De boom is genesteld in het hart van de Pulitzer’s Winter Garden. Een magische plek deze wintermaanden waar je heerlijk de hele dag kunnen genieten van feestelijke hapjes en warme dranken onder heaters en dekens, met een geweldig uitzicht op de kerstboom.