Taste of Amsterdam

Typhoon’s NWS-Flash mei 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon HospitalityTHE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

24 uur lang eten tijdens 24H Oost

Voor een middag lekker eten zijn wij niet Oost-Indisch doof. En dat is dan ook precies wat op de planning staat tijdens 24H Oost. Proef Indonesisch lekkers bij Mama Makan. Leer cocktails shaken en vlees snijden bij Restaurant C met als afsluiter een ‘rondje om de tafel’ (a.k.a. pingpong). Of leer zelf die superdepuperhippe kombucha maken bij Thull’s. Genoeg gegeten – like that ever happens  en een paar cocktails achter de kiezen? Dan dans je tot in de vroegstee uurtjes in het Volkshotel! 

A Tasty (fishy) Monday bij Bar Fisk

Something’s fishy… Deliciously fishy. Want het is elke week Tasty Monday bij Fisk! Waar de maandag meestal niet de meest enerverende dag van de week is, maken ze er bij Fisk een (eet)feest van. Elke maandag schuif je aan voor een 6-gangenvismenu. En dat kost je maar 35 euro! Vis niet achter het net en bemachtig een tafeltje.  

Gin Festival @ NDSM-werf Amsterdam

Ginfanaten opgelet! Je lievelingsweekend staat weer voor de deur. Op 18 en 19 mei dobbert de Amsterdamse NDSM-werf letterlijk in de gin. Oké, bijna letterlijk. Want Gin Festival neemt het terrein weer over. Hoe het werkt? Claim bij binnenkomst je tasting-glas en laat deze vervolgens vullen met al je ginfavoriete als Damrak Gin of Hendrick’s Gin. Tussen het proeven door volg je seminars of masterclasses. En omdat tijd gin is, bestel je vliegensvlug een hapje bij een van de foodstand. Wij hebben er al gin in! 

The James: Je persoonlijke city guide in Rotterdam

Langzaamaan ontdekt de wereld het design, de waanzinnige bars en historische wijken van Rotterdam – Mocht eens tijd worden. Om een tripje 010 nog moeitelozer te maken wijst ’t nieuwste hotel The James je voortaan de weg. Het designhotel – met een 3-sterrenprijskaartje – stuurt je zijn stad in en wijst zijn favoriete plekken. Het restaurant waar de manager graag op vrijdagavond eet; de bar waar de receptioniste een avond doorhaalt. Als de klok bedtijd slaat, voelen de designbedden vederzacht, maar trek je nog even snel een biertje uit de koelkast van de 24/7 foodmarket alsof je bij je beste vriend bent.

Happy birthday, Taste of Amsterdam!

Het leukste culinaire feestje van Amsterdam blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. En net als met een goede wijn, werd Taste of Amsterdam over de jaren alleen maar lekkerder. Je hebt nog even om honger te kweken, want 1 t/m 3 juni krijgen we weer onze jaarlijkse dosis culinaire hoogstandjes en kookinspiratie voorgeschoteld. Hongerlijden is onmogelijk – er zijn ruim 100 gerechten om te proeven. Spaar ze allemaal.

Open de zomer tijdens de Strandzuid Bierborrel

Amsterdam is beachproof; Strandzuid is terug! En dat viert het stadsstrand met een Grand Opening Bierborrel. Op 11 mei zwaaien we kou en regen vaarwel, en verwelkomen we ’t seizoen van zon, stad en strand. Entree is gratis, dus trek al je collega’s mee het kantoor uit voor een vrijmibo met bier. Heel veel bier. Compenseren voor die summer body kan, want op het nieuwe menu staan – naast heerlijke vis en vleesgerechten – een heleboel healthy raw en vegan gerechtjes. 

Coming soon: Meddens in Hilversum

Met dezelfde eigenaar als SNCKBR en de interieurdesigners van Mama Kelly weet je wat je te wachten staat bij restaurant Meddens in Hilversum. Vanaf half mei openen de deuren van dit nieuwe restaurant. In een prachtig monumentaal pand blijf je borrel met een klein hapje, ga je uitgebreide lunch of diner je met verse vis – Meddens houdt van al dat schaal, schelp en zwemmend is. Maar sluit vlees en vegetarisch uiteraard niet buiten. 

Friday Night Live @ Brooks Amsterdam

Weer een nieuwe Tinder-date gescoord, maar heb je geen idee waar je hem/haar/het mee naartoe moet nemen? Elke tweede vrijdag van de maand diner je knus bij Brooks, terwijl de live bands of solisten een lekker mopje muziek verzorgen. Success guaranteed. Je componeert zelf van kleine gerechtje een sharing meal. Stil cravings met gerechten als burrata, crispy salmon, romige risotto, lamb rack en deel na afloop een crème brûlée met je date. Ach, wie houden we voor de gek… je bestelt natuurlijk gewoon je eigen portie.  

Proef de signature cocktail van Eric van Beek – de beste bartender ter wereld

Nederland is weer een kampioen rijker. Nee, niet bij het WK Schaatsen. In het tropische Mexico won Eric van Beek, head-bartender van TwentySeven, de prestigieuze Barcardi Legacy bartendercompetitie. Zijn cocktail genaamd Cariño – oftewel ‘lieveling’ – is een oproep tot verbroedering. In het drankje kunnen yoghurt, limoensap, rum en vanille het dan ook verrassend goed vinden. Vier Hollands glorie en ga ‘t proeven! 

Rollend naar huis in Het Weekend van de Rollende Keukens

Ook dit jaar rollen de keukens het Westerpark weer binnen voor een (lang) weekend vol met heerlijke hapjes, drankjes en entertainment. Kies je favorieten – of neem een énorme eetlust mee – want er is van alles wat te krijgen. Van vegan vreetkar tot gastronomische BBQ-fiets, je gaat gegarandeerd rollend naar huis. Tip: Ga op zoek naar de beste woordgrap onder de foodtrucknamen. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!