De 7 fijnste terrassen die vanaf 1 juni weer open zijn

Een heerlijk terrasje pakken met dit weer, wat hebben we dat gemist! Ein-de-lijk mogen we weer. Inderdaad, de terrassen mogen weer open en daar moet uiteraard flink op geborreld worden. Maar welk plekje bezoek jij straks als eerste? Om keuzestress te vermijden delen wij graag een selectie met de wat Typhoon Hospitality betreft allerfijnste terrassen in het land. 

Terrasvogeltjes |  Kanarie Club | Amsterdam

Kanarie Club mag zeker niet ontbreken in dit lijstje met fijnste terrasjes. Of je nou een meeting hebt met een klant of de vrijmibo inluidt, werkvogels en terrasvogels gaan prima samen bij Kanarie Club. De borrelkaart bestaat onder meer uit loaded nacho’s, verschillende soorten bruchetta en rucola-kaaskroketjes met truffelmayonaise. Briljant te combineren met ‘de huismus’, Kanarie’s signature cocktail – fris, zuur en op basis van gin en limoncello. Het is de dag goed doorbrengen op dit fijne terras in Oud-West.

Tel Aviv style | Bar Fisk | Amsterdam

Op enkele meters van de Albert Cuyp in Amsterdam vind je Bar Fisk, een restaurant geïnspireerd op de markten van Tel Aviv. Hier geniet je van de lekkerste gerechten – met vis in de hoofdrol – op een klein en knus terras; net zoals in Tel Aviv. Bar Fisk houdt van simpele, maar verrassende gerechten en bereiden gebeurt uitsluitend met verse ingrediënten en kruiden. Tel hier een dynamische wijn- en cocktailkaart bij op en je komt gegarandeerd nog een keertje terug. Snel even een plekje reserveren dus.

Sunny escape aan ‘t IJ | VESSEL BAY | Amsterdam

Een bijzonder moment, want VESSEL KITCHEN&BAR opent het net aangelegde VESSEL BAY op 1 juni. Een zonovergoten en ontzettend groot terras aan het water. Een heerlijke lazy hangout waar genieten – van de eerste tot de laatste zonnestralen – een dagelijkse bezigheid zal zijn. Dit alles maakt VESSEL BAY een van de weinige plekken in Amsterdam met een ruim terras dat uitkijkt over het IJ. Welke gerechten er op de kaart komen is nog even geheim, maar met dit uitzicht on the side is het hoe dan ook ultiem genieten.

Summer holiday vibes | Key West Beachhouse | Utrecht

terrassen

Nu een tropische zon-, strand-  en zeevakantie er waarschijnlijk nog even niet in zit, waan je je met een bezoekje bij Key West Beachhouse toch nog even aan de Costa. Welke? Dat mag je zelf bedenken. De unieke locatie – met zandstrand! – bij De Harrijnseplas is dé plek om alle gemiste terras uurtjes in te halen. Alvast weten wat je zo moet bestellen? Wij tippen de Yacht Club Platter; een rijkelijk gevulde schaal met sashimi van tonijn en zalm, gebakken gamba’s, gefrituurde clams, aioili en zeewiersalade. Heerlijk met een rosé voor the ultimate summer feeling.

Ongedwongen genieten | Parqiet | Rotterdam

terrassen

In het oudste park van Rotterdam vind je een verborgen pareltje: Parkcafé Parqiet. Hier geniet je ongedwongen van de lekkerste ontbijtjes, lunchgerechten en borreltje plus bitterbal. Parqiet beschikt over een terras, met ligstoelen, op het grasveld voor het café. Leuk detail: de omgekeerde kratjes dienen als tafel. Duurzaam? Check! Laagdrempeliger en relaxter kan zo ongeveer niet. Oh en neem je kids lekker mee, want ook zij hebben ruim de keus. Babychino met een broodje pindakaas anyone?

Culinaire verzamel plek | Foodhallen | Den Haag

terrassen

Bij Foodhallen Den Haag moet je zijn: Deze indoor food market staat bekend om zijn verschillende culinaire foodstands, verzameld onder één dak. Van een barbecueburger en authentieke pizza tot ambachtelijke patisserie. Het goede nieuws? Per 1 juni zal ook hier een gloednieuw terras komen te staan! Op dit ruime nieuwe terras kan je vanaf 1 juni genieten van een lekkere snack, verfrissend biertje en de gezellige Haagsche sfeer. Wij hebben alvast onze zomerstek gevonden in de Hofstad en oh, oh, oh wat hebben wij er zin in!

Zonnige bowls en kleurrijke feestjes| Poké Perfect | Amsterdam-Oost

terrassen

Dankzij Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo hebben we de heerlijke poké bowls van Poké Perfect geen moment hoeven missen. Maar hoe fijn is het dat we die bowl zo meteen ook weer gewoon op het terras kunnen verorberen. Fantastisch nieuws, want ook dit terras – net om de hoek van het Oosterpark – is vanaf 1 juni weer geopend. Geen excuses meer om na je parkwandeling voor een onverantwoorde snack te gaan. Heeft het zonnetje plaatsgemaakt voor regen? Binnen zitten is ook geen straf, al zeggen we het zelf.

Have fun op gepaste afstand!
Xoxo
Team Lifestyle NWS

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!