eten afhalen met boot

De leukste Nederlandse restaurants waar je eten kunt afhalen met de boot

Het Nederlandse klimaat is een tikkeltje onvoorspelbaar en dus gebeurt plannen vaak op het allerlaatste moment. Gelukkig is er eindelijk zomerweer in aantocht na dit weekend! En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan een zomerse dag vieren op het water? Flaneren op je (gehuurde) boot, verkoeling zoeken met de voetjes in het water en genieten van de zomerse gezelligheid. Een boottrip is natuurlijk pas echt compleet met wat goede hapjes en verfrissende drankjes aan boord, dus houd onderstaande tips dan ook vooral bij de hand. Typhoon Hospitality tipt ons een aantal mooie restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waar je heerlijk eten kunt afhalen met de boot.

Op z’n Japans door Amsterdam-Zuid met Cinq Oriental Bistro

eten afhalen met boot-5

Restaurant Cinq Oriental Bistro, gelegen aan het water bij het Olympisch Stadion, zorgt er deze zomer voor dat jij een supermarktbezoek, voordat je gaat varen, overslaat. Sinds kort serveert het restaurant namelijk maaltijden terwijl jij – aangemeerd met de boot – van de zon geniet. Scan een van de QR-codes langs het water en kies je favo gerecht van het menu. Geniet in de middag o.a. van overheerlijke panini’s of de befaamde Wagyu Burger en bestel ’s avonds sushi rolls, spicy curry’s en chicken gyoza’s. Oh en vergeet jezelf vooral niet te trakteren op een goed glas wijn of een biertje. Bestellen kan via deze link.

Organiseer een poké party op de Amsterdamse grachten met Poké Perfect

eten afhalen met boot

Op welke manier beleef je zonnig Amsterdam nou intenser dan met een bootje varend over de grachten? En ja, daar hoort inderdaad ook wat lekkers bij. Heb je behoefte aan een gezonde of misschien wel plantaardige optie? Kies dan voor Poké Perfect. Want: fris, kleurrijk, healthy en heel voedzaam. Kies je favoriete bowl vanaf het water en meer even kort ergens aan zodat je bestelling bezorgd kan worden. Bestel er nog een verfrissend drankje zoals lemonade of ginger beer bij en je poké party compleet. Tip: benoem in de opmerkingen wel even dat het om een bootbestelling gaat. Kijk waar je kunt bestellen via deze link.

Tussenstop op de Amsterdamse gracht bij Deus Ex Machina

eten afhalen met boot-4

Pal aan de Herengracht vind je de tempel van Deus Ex Machina in Amsterdam: The Wat Of Why. Hier kun je terecht voor een portie echte feel good comfort food zonder gekkigheid, precies wat je nodig hebt op zo’n dag. Van een healthyBali bowl tot aan een sappige burger – het is aan jou. Vul de tijd in wanneer je bij Deus aanmeert en neem vervolgens jouw pakketje in ontvangst. Ooh ja, neem tijdens het ophalen gerust even een kijkje binnen, gegarandeerd dat je tijdens een regenachtige dag terugkomt. Via deze link kun je jouw bestelling plaatsen.

Bezoek A La Plancha in Rotterdam met de watertaxi

eten afhalen met boot-2

Als we varen over de Maas, de zon op onze bolletjes schijnt en een koel briesje door onze haren waait, begint dat vakantiegevoel vaak te kriebelen. Het enige wat nog mist, is een heerlijk hapje in je rechterhand en een glas koude sangria in de linker. Wil je dit vakantiegevoel naar een hoger niveau te tillen? Wij tippen pop-up restaurant A La Plancha in Rotterdam. Hier wordt verse vis gevangen en buiten op de grill bereid. De gerechten op de kaart hebben Spaanse, Marokkaanse en Zuid- Amerikaanse invloeden en niet alleen het eten is verrukkelijk, het uitzicht is ook nog eens waanzinnig. Het restaurant wordt elke dag opgebouwd op het Noordereiland met uitzicht op de Maas, dus gaan met die je weet wel. ¡Nos Vemos! Reserveren kan hier.

Varen en dineren bij De Tuin van de Vier Windstreken in Rotterdam

eten afhalen met boot-3

De Tuin van de Vier Windstreken ligt aan de Kralingse Plas in Rotterdam en is dus ideaal om aan het einde van de dag met je bootje aan te meren, want dat is immers waar De Tuin bekend om staat. En om de mindblowing dinerkaart, want deze verrast je elke keer weer. Behalve dat je hier heerlijk kunt eten, vertoef je hier ook opperbest wanneer het zonnetje schijnt. Wil je verzekerd zijn van een plekje, dan kun je hier reserveren. Bon voyage op de Kralingse Plas!

Beleef New York bij Op Zuid in Utrecht

Tijdens een prachtige vaartocht door de Utrechtse grachten, kun je voor het afhalen van eten met de boot gemakkelijk aanmeren bij Op Zuid. Deze gezellige bar & bistro ligt pal aan het water en beschikt over een gezellig, groot terras. De menukaart is geïnspireerd op de smeltkroes van culturen in New York City en bevat dan ook een groot aanbod aan verschillende wereldkeukens. Je kunt bij Op Zuid terecht voor een juicy burger, een knapperige pizza en verse vis, maar ook voor veel verschillende vegetarische gerechten. Blijf je liever dobberen op het water? Bestel dan via dit linkje een arrangement met drankjes en hapjes voor aan boord; gezelligheid gegarandeerd!

 

Tekst: Mirjana Babic/Typhoon Hospitality
Images: Typhoon Hospitality
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!