Lifestyle NWS Culinair juli 2019

Marlies schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

A fresh cut for Cut Throat

Cut Throat

Cut Throat got a fresh cut. Niet alleen man-, vriend, of broerlief heeft voortaan wat te zoeken bij de Amsterdamse barber slash bar slash restaurant. Deze zomer neemt het terras van Cut Throat het Beursplein over. Wat dat betekent? 1. Je vindt er plots het meest zonnige terras van Amsterdam. En 2. Je hebt een nieuwe plek om de hele zomer door te brengen. Zeker omdat Cut Throat een compleet nieuwe menu heeft. Dit keer geen chicken & waffles, maar Caribbean streetfood als cassavefrietjes, jerk chicken en pastalon. Wat wens je je nog meer? (Empa)nada! 

Persijn’s Mosselfestijn

Persijn

Ook al bewijst Persijn al elke dag dat de Nederlandse keuken een stuk lekkerder is dan dat suffe stamppot-imago, op 12 – 14 juli en 26 – 28 juli is het extra heerlijk Hollands wat de pot schaft bij ‘t Persijn Mosselfestijn. Voor 15 euro krijg je een pannetje mosselen met dikke frieten voorgezet op het terras. Moeten we er nog bij zeggen dat het slim is om te reserveren? Dat kan hier.

Hop & Stork – Amsterdam en de chocoladefabriek

Hop & Stork

Looking for some pure imagination? Afgelopen maandag trok Nederlands’ Willie Wonka in het Magna Plaza in Amsterdam. Hop & Strok opende daarmee de derde locatie, want na Den Haag en Utrecht smaakte het naar meer. En geheel Wonkawaardig ligt er niet enkel puur, melk en wit in de vitrines. Pure breekchocolade met vijg en macadamia, delicate bonbons, pecantruffels, de meest verfijnde appeltaartjes. Je verorbert ze direct in de lunchroom of neemt het zoets mee naar huis. Al is de kans heel groot dat je dat niet gaat halen. Maar hey, appen mag dan misschien niet meer, chocolade eten op de fiets heeft niemand nog verboden.

Nieuw menu @ Bar Fisk

Bar Fisk

Visfavoriet Fisk heeft een nieuw menu. Want nieuw seizoen. En ook dit keer is Amsterdam hooked. Met de eindeloze energie van markten in Tel Aviv serveert Bar Fisk dit keer zomerse visgerechten, internationale wijnen en frisse cocktails. Naast het à la carte menu ging ook de Fisk Experience op de schop. In verschillende rondes van kleine gerechtjes proef je heel Tel Aviv. Je start rauw, dan volgt gegrilde of gebakken vis, en je eindigt met dessert. Tussendoor shaken en schenken de bartenders van Fisk een aantal bijpassende mini cocktails. En dat kost je maar €42,-. Reserveer vast een tafel.

Vive La Gastronomie!

Vive la Gastronomie

Op tropisch Curaçao vindt je op 5 & 6 augustus weer zon, zee en… sterren. Na uitverkochte edities met o.a. Jonnie Boer, Akira Oshima en Roger van Damme haalt Baoase Luxury Resort opnieuw een sterrenchef naar hun strand voor Vive la Gastronomie. Dit keer vindt Sidney Schutte van Spectrum – voorheen Librije’s Zusje – zijn weg naar de baai van Baoase. Met executive chef René Klop viert hij gastronomie in een exclusief diner. Wel toe aan een culinair retourtje? Reserveer de laatste plekken.

High tea De Roode Leeuw

De Roode Leeuw

Breng je een bezoekje aan onze hoofdstad met familie? Dan wandel je direct uit Amsterdam Centraal, over het Damrak, richting brasserie De Roode Leeuw. In de serre van dit historische hotel laat je je namelijk voor €22,50 een heerlijk klassieke high tea voorzetten. En na ’t tafelen en theeleuten wandel je regelrecht het centrum van Amsterdam weer binnen. Wie etagères vol sandwiches, soepjes en zoetigheden wil peuzelen, boekt wel vooraf een tafeltje.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!