Typhoon’s NWS-Flash maart 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon HospitalityTHE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Ook dit jaar presenteert Marlies de lekkerste nieuwtjes op Lifestyle NWS.

Coming soon: The Birdhouse

Sssssst… spot hier een primeur. In april opent namelijk The Birdhouse haar deuren. Of de volière. Want het restaurant werd gebaseerd op de bonte vogeltuin van overbuur Artis. Het menu van deze stedelijke jungle brengt everything in bowls and the rest on toast: wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. Houd de Facebookpagina in de gaten. Je hoort snel meer.

MR PORTER keeps you warm

Er zijn mannen en er zijn ͚gentlemen͛. His name is PORTER, MR PORTER. Het high-end steakhouse ziet gasten niet graag in de rij staan. En vooral niet voor club MAD FOX. So MR PORTER keeps you warm. Staat er een rij voor MAD FOX? Dan vangt een hostess je op om daar hoog en droog van PORTER’S fijne cocktails te genieten. Nip in jouw tempo aan een Club Tropicana, Velvet Rouge of Fizz Royal terwijl de rij beneden verdwijnt. Miss MR PORTER begeleidt je vervolgens naar beneden voor een foxy nacht. Zonder wachttijd.

Tinder Tuesday @ Escobar  

Links, rechts, links, rechts. We swipen onze vingers lam op weg naar ware liefde (van vandaag). Maar waar ontmoet je een veelbelovende match zonder telefoon ertussen? Zeul die ‘niet zo blind date’ dinsdags mee naar Escobar voor Tinder Tuesday. Wanneer je jullie Tinder-match aan de bediening laat zien, krijg je een ‘love potion’ van het huis. Heb je je digitale vonk nog niet gevonden? Voor een beetje amor, por favor deponeer je een polaroid, voorzien van een tagline en socialgegevens, in de Tinder Ton. Elke maand kiest Escobar twee foto’s uit als toekomstig tortelduiven, deelt die op Instagram en trakteert het duo op een Tindertasting.

Preview proeven bij MOER

Elke zaterdag presenteert restaurant MOER zijn nieuwe menu in een previewlunch. Geheel in MOER-stijl: biologisch, met lokale producten waarbij groenten de basis zijn en vlees en vis een fijne bijrol vervullen. Moer serveert 5 gerechten – om te delen – voor maar €25 per persoon. Met water, een halve fles wijn, koffie en friandises tik je €40 af. En zo komt Jan Splinter door de winter. Op zaterdag 7 april kom je vast in de paasstemming met het thema: ei, ei, ei. Vergeet niet een tafel te reserveren.

Meltdown van Zuidpool

Het ijs is gesmolten, we dromen stiekem al over zandkorrels onder onze voeten en iedere zonnestraal aanbidden we alsof de zomer al gekomen is. En met de opwarming van de aarde ontdooit ook Zuidpool tot Strandzuid. Maar niet voordat het laatste coole dansje gedanst is. De laatste editie van de winterborrel is ‘The Final Meltdown’. Met muziek van coverband The Tour en Djs die zorgen voor wat hitte op de dansvloer. Vanaf 17.00 kan je al bij het stadsstrand terecht voor een goede bodem. Zuidpool serveert voor €27,50 een 2-gangendiner. Tickets voor het diner geven je ook toegang tot het feest.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!