TYPHOON’S NWS-FLASH MAART 2017

Marlies Bax schrijft over de meest lekkere culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

HORS D’OEUVRE HOUR @ GRAND CAFÉ KRASNAPOLSKY

Goed excuus nodig om voorafgaand aan een diner hapjes te bestellen? Grand Café Krasnapolsky heeft hem! De hors d’oeuvres. Elke dag om klokslag 18.00 uur krijg je letterlijk een voorproefje van de keuken van Grand Café Krasnapolsky. Een bel kondigt de start van ‘Hors d’Oeuvre Hour’ aan, waar kleine hapjes – klein van formaat, maar groots in smaak – van de hors d’oeuvre counter besteld worden met een wijn of aperitief. De chefs maken verser dan verse klassiekers als Waldorfsalade, gemarineerde zalm of Creuses Gillardeau met rode-wijn-limoenvinaigrette voor je ogen klaar. Hoofdredactrice Daniëlle was afgelopen week uitgenodigd voor de allereerste editie. Hoe dat was? Kijk maar even mee..

G.H.B. @ SNCKBR

Say what now?! Green Healthy Brunch dus. Vanaf 5 maart SNCKBR zet je op de 1ste zondag van de maand een gigantisch vlees, vis of vegan chef’s platter voor. Onze favoriete health spot brengt daarnaast de in Amerika zo geliefde bottomless mimosas en bloody marys naar Amsterdam. Voor een vaste prijs is je glas nooit leeg. Enne… SNCKBR opent dit voorjaar dus ook in Eindhoven.

DE BAJES

Zij die op boevenpad gaan, belanden voortaan in De Bajes. Moeten zitten in het ‘bikkesement’ aan de Utrechtsestraat in Amsterdam is geen straf met 15 verschillende gins, 40 speciaalbieren en een crimineel goed cocktailmenu. Brasserieklassiekers krijgen een brutale twist in ’t diner dat je tussen street art exposities voorgezet wordt. De muren van De Bajes zijn het canvas van artiesten als Ben Eine, Fanakapan, D*Face, The London Police, Hugo Kaagman, Bortusk Leer, Ox Alien, Jaune, Laser 3.14, Soren Solkaer en Cranio. Enige nadeel: De Bajes deelt geen levenslange gevangenisstraffen uit – de bar sluit in ’t weekend om 3 uur.

AMSTERDAM COCKTAILWEEK

Van 6 – 12 maart maakt Amsterdam Cocktailweek onze hoofdstad tot één gigantische bar. In meer dan 50 bars laten Amsterdamse cocktailconnaisseurs de alcoholische spierballen zien. Je volgt workshops, doet mee met tastings en laat je voor een gereduceerde prijs in elke bar een tijdelijke signature drink inschenken. Zo heeft Pulitzer’s Bar een bondje met Hendrick’s Gin met de ‘Martini on a Stick’, wereldse bar Jackson Dubois reist af naar Italië met Galliano, Belveder Vodka vloeit rijkelijk in W Lounge, ras-Amsterdammer Damrak Gin laat zich een weekje opsluiten in De Bajes en bewijst dat gin veelzijdiger is dan de G&T, en mijn persoonlijke nieuwe liefde Sir Edmond vanille-gin flirt met Andrew Nicholls in Bar Botanique. Om Amsterdam niet tot ’t Salou van Nederland te maken, komt elke bar ook met een alcoholvrije mocktail.

MAD FOX CLUB

Nederlands nuchtere kroegcultuur is een dood biertje als het aan de founders van MAD FOX ligt. De high-end table service club in het souterrain van het W Amsterdam lokt vanaf 30 maart de best geklede vossen van Amsterdam naar buiten voor champagne en internationale acts. Via gangen die onder de stad door slingeren belanden ze in een wereld van nachtelijke luxe, eigentijdse muziek, dorstlessende extravagantie en futuristisch design. Tuimel als eerste de wereld van MAD FOX binnen door een tafel te reserveren voor de openingsavond via reservations@madfoxclub.com.

TESS & THE TAILORS @ THE TAILOR

Met Amsterdam Cocktailweek nog niet genoeg van hoofdstedelijke mixologie in je bloed gekregen? ’s Werelds beste vrouwelijke bartender Tess Posthumus is op 25 maart guest bartender in bar The Tailor. Voorafgaand aan haar shift leest Tess je de cocktailles met Tess & The Tailors. In een exclusieve workshop leer je haar favoriete cocktails shaken en drinken. Al zal dat laatste weinig uitleg behoeven. Reserveer voor €22 een plekje voor de masterclass via info@barthetailor.com.

SOGNO DI PASTA

Je hoeft niet in Amsterdam te zijn voor nieuwigheden. In Haarlem opende recent Sogno Di Pasta. ‘Neder-Italiaan’ Patrick Hulsman leerde al reizend alles over de Italiaanse keuken. Als de autodidact de kans krijgt om het kantoorleven achter zich te laten, opent hij een delicatessenwinkel aan de Zijlweg in Haarlem. Neem de tijd voor een bezoek aan Sogno Di Pasta, want Hulsman laat je niet gaan voordat je zoveel mogelijk wijn, (balsamico)azijn en dips geproefd hebt. Waarna je alles wil meenemen.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!