Lifestyle NWS Culinair april 2019

Lifestyle NWS Culinair april 2019

Kristel schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Kristel een culinaire news-flash op Lifestyle NWS en deze maand staat helemaal in het teken van een stijlvolle paasviering!

Op je paasbest | IZAKAYA Asian Kitchen & Bar

izakaya

Wil je deze Pasen eens wat luxer brunchen dan je doorsnee eitje en croissant? Kleed je op je paasbest en schuif aan voor een extravagante brunch bij IZAKAYA in De Pijp in Amsterdam. Tafels vullen zich hier met Japanse luxe lekkernijen als yellowtail sashimi en wagyu met foie gras. Terwijl de pompende beats uit de speakers gonzen wacht je met smart op het sluitstuk van de maaltijd. Je raadt het al, dit is niet zomaar een schaaltje paaseitjes. Speciaal voor Pasen creëerde IZAKAYA de spectaculaire Sake Explosion met witte chocola, groene thee en exotisch fruit. Kies geen eieren voor je geld en maak van deze Pasen wat speciaals. Op maandag 22 april is de keuken van IZAKAYA tot 16:00 voor brunch geopend. Reserveren kan via info@izakaya-amsterdam.com of 020 – 305 30 90.

Hollandse pot | Brasserie De Roode Leeuw

Gezellig Oudhollands genieten op de meest iconische plek van Amsterdam. Bij Brasserie De Roode Leeuw schuiven families al sinds 1911 aan voor bordje Hollandse pot in de bekende serre aan het Damrak. Anno 2019 is het ouderwetse interieur flink afgestoft maar schitteren er nog steeds dezelfde gerechten op de marmeren tafels. Op Paaszondag serveert de brasserie het beste van de Nederlandse keuken tijdens de Dutch Brunch. Denk aan rode kool met appeltjes, draadjesvlees en romige aardappelpuree. Net als bij oma. Ook aan de kleine leeuwtjes is gedacht. Zij vullen hun bordjes aan het speciale kinderbuffet. Reserveer een tafel via brasseriederoodeleeuw.nl. 

De bloemetjes buiten zetten | MOMO Restaurant, Bar & Lounge

momo

High-end hospitality-vedette MOMO Restaurant, Bar & Lounge is de ideale plek voor een luxe Paaslunch of -diner. Met haar verfijnde Aziatische cuisine, creatieve cocktails en daverende design betovert MOMO al vele jaren onze hoofdstad. Maar ook menig bekend gezicht wordt hier graag gezien. Het kan maar zo zijn dat je je dimsum met kreeft en truffel verorbert met Will.I.Am of Martin Garrix als buurman. Dit jaar zet MOMO tijdens Pasen flink de bloemetjes buiten. Van 18 t/m 22 april serveren ze een limited Easter edition van hun bekende Flower Pot dessert. Nog leuker dan echte bloemen – deze zijn namelijk van blad tot bodem gemaakt van chocola. Reserveren kan via info@momo-amsterdam.com of 020 – 671 74 74.

Royal Easter | THE DUCHESS

 THE DUCHESS

Deze Pasen is het koninklijk genieten bij Amsterdamse adel. THE DUCHESS steekt haar extravagante Afternoon Tea is een verfijnd Paaspak. Til je theekransje naar oneindige hoogtes met een glas champagne, hartige hapjes, delicate desserts en luxe theesoorten in snoezige Alice-in-Wonderland-kopjes. Vergeet vooral niet dat pinkje hoog te houden. De bekende Chocolate Explosion houdt zich ook aan de koninklijke dresscode. Van 13 t/m 22 april krijgt dit explosieve dessert een omhulsel van een zijdezacht chocoladepaasei. Onder een wolk van stikstof breekt de bediening het ei voor je open om vervolgens nog meer verstopte zoetigheden te onthullen. Ga deze Pasen op culinaire audiëntie bij THE DUCHESS en reserveer snel via info@the-duchess.com of 020 – 811 33 22.

Easter Sunday Roast | MR PORTER

MR PORTER

De Sunday Roast. Een Britse traditie waar vrienden en familie bijeenkomen om samen te genieten van een tafel vol eten op – je raadt het al – zondag. MR PORTER nam deze traditie maar al te graag over. Tijdens Paaszondag geniet je hier van een traditionele Sunday Roast met 21-dagen-gerijpte Schotse Sirloin, slow cooked ham en een vegetarische Nut Roast Wellington. Laat wat ruimte op je bordje over voor sides als Yorkshire Pudding, geroosterde aardappels en een flinke schep van de traditionele sauzen. Het fijnste bijgerecht van MR PORTER is misschien wel het fenomenale uitzicht. Uitbuiken doe je hier namelijk op het dakterras met uitzicht op de Dam. Na het dessert van chocoladepaashaas met bladgoud kan je gegarandeerd geen kip meer zeggen. Je kan tussen 12:30 en 16:00 aanschuiven bij de Easter Sunday Roast, reserveer een plekje via info@mrportersteakhouse.com of 020 – 811 33 99.

Vloeibare paashaas | THE BUTCHER Social Club

THE BUTCHER Social Club

Nog geen genoeg van de paaseieren en chocoladehazen? Bij THE BUTCHER Social Club verdwijnen ze allemaal in de blender voor de limited edition Paaschocolade Milkshake. Geef je over aan de sugar high want de paaskilo’s ren en speel je er meteen af in deze urban speeltuin. Van flipperkast tot pingpongtafels – er is genoeg te doen voor jong en oud. Reserveer nu voor een extra dosis paaschocolade via info@the-butcher.com of 020 – 215 95 15.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Kristel

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!