TYPHOON’S NWS-FLASH Juni 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS. En schenk maar een kop thee/koffie/wodka voor jezelf in, want deze editie is langer dan ooit.

Fisk

Amsterdam is hooked. En wel aan de hengel van Fisk. Met de eindeloze energie van markten in Tel Aviv en Barcelona serveert de bar sinds vorige maand internationale wijn, simpelweg spectaculaire visgerechten en frisse cocktails. Tip: Aan de bar kijk je de koks op de vingers en willen de bartenders je zomaar eens een proefshotje van ’t een of ander voorzetten.

Wyers Bar • Restaurant

Hoogstaand Amerikaans comfort food krijgt een Nederlandse twist in Wyers Bar • Restaurant, dat vorige week ein-de-lijk geopend is. Zet die dieetplannen maar om naar ‘maandag begin ik echt’, want light is het eten van King of Comfort Food/Executive Chef SammyD niet. Lekker? Meer dan. Favorieten als de lobster roll, vitello tonnato tartaar, American pancakes en de kimchi bacon hot dog krijgen met lokale producten wat Hollands glorie.

House Bar

Een nieuwe cocktailbar vond zijn thuis in Amsterdam. House Bar trekt namelijk naast Wyers Bar • Restaurant in. Het ‘huis’ in de naam House Bar komt van de 17de-eeuwse panden die het thuis van de cocktailbar werden. Nederlandse historie vult de glazen. House Bar brengt de Hollandse tradities van brouwen en distilleren op het cocktailmenu met lokale brouwsels, wereldberoemde spirits en een aantal bijzondere vondsten Met creaties als de War of the Roses (Pimms, Tanqueray, St Germain, limoen, Peychaud’s bitters en munt) en The Music Lesson (Jenever, watermeloen, Belshazar Rosé Vermout, citroen en eiwit) is er voor iedere smaak iets te vinden in House Bar. Van purist tot rebel.

Miss Louisa’s Coffee & Beignets

Zoete types dwalen voortaan af naar de andere buur van Wyers, Miss Louisa Coffee & Beignets. De beignets, zachte kussentjes die tussen een oliebol en poffertje inzitten, komen met een sneeuwstormpje van poedersuiker of een van de vier sauzen. De benodigde/begeleidende cafeïne zet Miss Louisa met een speciale house blend.

Foodhallen Midzomernacht

De Foodhallen haalt van 2 op 3 juli de nacht met je door. Om een (verlate) midzomernacht te vieren slaan de foodstands deze nacht van 23:00 – 05:00 uur aan het koken. Foodhallen laat lange tafels indekken, de bars schenken je maar al te graag bij en een DJ verzorgt wat passende midzomernachtmuziek. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Grapedistrict

Over smaak valt wel zeker te twisten. Dat begrijpen ze bij Grapedistrict. Daarom staken de wijnpioniers zich in het nieuw. De eerste twee winkels, de online shop en app kregen een complete make-over om wijn zoeken (en vinden) nog makkelijker (en leuker) te maken. Daarnaast lanceerde Grapedistrict de Smaaktest, waarmee nieuwe of nieuwsgierige wijndrinkers via 16 vragen direct gepersonaliseerde wijnsuggesties krijgen. Na testen en drinken komt reviewen. En review na review wordt het wijnadvies persoonlijk.

MingleMush

Ready to mingle(mush)? Den Haag wel. Want in de hofstad opende deze maand MingleMush als mengelmoes van eten en entertainment. De food and mood hall verzamelt vijftien wereldse foodstands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek en podium onder één dak. Foodies trekken van Poolse dumpling van Pierogies door naar een Hawaiiaanse pokébowl van ThePokéBar. Aziatische fusion streetfood komt van Lime Leaf & Red Pepper, terwijl Het Pizzameisje de ware Italiaanse pizza voorzet en Don Brûlée het dessert verzorgt met crème brûlée donuts.

Curious Cucumber Zoo – The Golden Cucumber

Van 14 t/m 18 juni opent ’s werelds grootste/kleinste/merkwaardigste komkommerdierentuin. Een eigenaardige zoo toont de meest wonderschone der komkommers en daarbij horende cocktails. Zo is onder anderen de Golden Cucumber te zien in de komkommerdierentuin aan de Ten Katestraat 117. Deze (waarschijnlijk) duurste komkommer ter wereld is op zoek naar een nieuwe eigenaar. En elke bezoeker maakt kans op de groente van 18 karaat. Reserveer een plek in de zoo/pop-up bar door een whatsappbericht te sturen naar de cucumber hotline (+31 626 60 35 20). Kom, komkommertje?

Damrak Boot

Het is het seizoen van bootje varen, G&Tje drinken. Voor wie niet een sloep achter de hand heeft en ook niet in een suffige toeristenvloot wil belanden, heeft Damrak de ‘best DAM boat trip’. De G&T’s, de boot en de grachten zijn geregeld. Alleen de groep vrienden hoeft nog opgetrommeld te worden. De vaste stek van de boot is bij de Pijlsteeg, waar Damrak nou heel toevallig gemaakt wordt. Je koopt een los ticket voor de Damrakboot of als je vriendengroep groot genoeg is claim je gewoon direct de hele sloep.

MUNCHIES – FIT FOOD TO GO

Amsterdam heeft een nieuw gezond toevluchtsoord voor als je nog even snel strak in ‘t (bad)pak moet. MUNCHIES – FIT FOOD TO GO perst/snijdt/rolt/belegt elke dag gezonde sapjes/salades/wraps/broodjes. Alles is vliegensvlug op te pikken. Having the munchies? No problem. MUNCHIES stilt ze wel.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!