kingsdaybrunch

Typhoon’s NWS-Flash april 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon HospitalityTHE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Lekker scrummen en in je kracht staan bij Bar Kantoor

Vers van de pers: Bar Kantoor. Want morgen al opent dit 100% duurzame restaurant in het Westerpark en het Consious Hotel Westerpark. En dat vraagt om een feestje met de nodige kantoorhumor. Bar Kantoor start lekker met de neuzen dezelfde kant op tijdens The Office Party. De (office) day after trotseer je tijdens een workout van Shape All-in met ontbijt. Op zondagochtend 22 april gaat het feestje door. Dan openen de deuren al om 7 uur voor Vroege Vogels. Moeders, vaders en hun kleine early birds staan helemaal in hun kracht met biologische ontbijtjes, muziek en de knutselhoek.  

Brunchen bij Mama (Makan)  

Best leuk een gepocheerd eitje of pannenkoekjes, maar Mama Makan bruncht eens anders tijdens de Bali Brunch. Oneindig à la carte hapjes bestellen, een eigen gado gado of soto soep bouwen en met het dessertbanket de laatste millimeters van je maag vullen. Mama Makan zou geen Mama zijn als ze zich niet zorgen maakt over ons drankgebruik. In samenwerking met Seedlip Drinks, ’s werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit, schenkt het restaurant alcoholvrije cocktails. Geen zorgen over die kater op maandag dus. Reserveer je Bali Brunch via mamamakan@hyatt.com. Selamat makan!

Eet je (de wereld) rond bij NOMADS 

’t Is niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Vanaf 25 april stilt NOMADS alle wanderlust. Vanuit… Amsterdam Oost. Geen paspoort nodig. NOMADS is een ticket de wereld(keukens) rond, want om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse globetrotters een compleet andere keuken. Brengt het ons Zweden? Of rookt in de nazomer de braai op ͛t gigantische terras van NOMADS? This is your captain speaking. First stop: Peru. Bestel een bordje ceviche of twee. Tip: Kan je niet wachten? Vanaf 16 april probeer je NOMADS als allereerste. Dan serveren de wereldreizigers aan een selecte groep voor €27,50 een menu van de chef. Reserveer via de website.

Een royale Koningsdag en -nacht 

Het is niet enkel hossen en bier zuipen tijdens Koningsnacht en -dag. Non. Vive le roi! Op Koningsnacht organiseert The French Connection namelijk het koningsnachtdiner De La Noblesse. Tussen 23:00 en 03:00 serveert het restaurant een prinsheerlijk vijf-gangendiner van chef Jef van den Hout. De DJ zorgt voor een muzikaal sausje. Tickets bestel je al voor €48. Ook Amsterdamse adel THE DUCHESS* ondergaat een oranje transformatie. De befaamde Chocolate Explosion  kleurt sinaasappeltjesoranje. Ook de extravagante afternoon tea houdt zich aan de dresscode.  

Plastic-free G&T weekend

Per jaar belanden In Nederland alleen al zo’n 3 miljard rietjes in drankjes. En daarmee in de natuur. En als dat zo doorgaat dobbert er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan. So stop sucking, Amsterdam! IamStrawless redt de wereld cocktail na cocktail door samen met lokale bars, restaurants en drankmerken het plastic rietje uit de Nederlandse hoofdstad te verbannen. Op 11 mei start de campagne met het eerste Plastic Free G&T weekend. Drie dagen lang nip je rietloze G&T’s voor het goede doel. Van elke gedronken G&T gaat namelijk €1 naar IamStrawless. De rietjesvrije line up wordt op Facebook bekend gemaakt.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!