bar fisk

Typhoon’s NWS-Flash juli 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

New in town: Bardak

bardak

Bardak – een georganiseerde bende. Zoals onze agenda in het gemiddelde weekend. Maar dit Hebreeuwse woord beschrijft ook de nieuwe en gelijknamige Tel-Avivian street food bar aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Van ’s middags tot ’t holst van de nacht tapt, mixt en schenkt het team elke dorst weg. En als Arakcocktails, wijn en speciaalbier hongerig maken zetten late night snacks te avond voort. Pita’s zitten rammend vol met die voorliefde voor lokale producten van de Tel-Avivianen, wolken van kruiden en de beste ingrediënten. In zowel kebabs en garnalenfalafel als de vegetarische of vegan maaltjes zoals paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde  aubergine. ‘t Blijft voortaan nog elke nacht lang onrustig aan de Ferdinand Bolstraat.

De Foodhallen Rotterdam

foodhallen

Fans van De Foodhallen Amsterdam hallen vanaf deze zomer naar Pakhuis Meesteren bij ’t Rotterdamse Kop van Zuid. Want zie daar: Foodhallen Rotterdam! De 010-versie van de ‘indoor foodmarket’ is geen gevalletje copy-paste. Alle stands vullen zich met lokale concepten en ras-Rotterdammers. Zo nemen Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh met Bar Pulpo – en onder toeziend oog van leermeester Herman den Blijker – intrek. En Erik en Julien van Loo van Parkheuvel** geven als standhouder een sterrenmaal de Foodhallen-twist. Korrende maag? Bekijk alle standhouders op de website en stel vast je menu samen.  

Happy birthday, Bar Fisk!

bar fisk

Van de makers van Bardak: Bar Fisk. Het restaurant dat heel Amsterdam aan de haak sloeg met de smaken van Tel Aviv blaast één kaarsje uit. Op dinsdag 17 juli tafel je daarom nog veel langer dan normaal met het 8-gangen tasting-menu. Zes gangen vis, vis, vis plus twee desserts. Let op: vol=vol. Om niet achter het net te vissen, reserveer je via het volgende nummer: 020 235 2117.

Perfect Pinxtos Night bij Escobar  

Voor wie de vakantie nog een tikkie te lang op zich laat wachten, heeft Gastro-tapasbar Escobar aan de Albert Cuypstraat de oplossing: hier verandert de vrijmibo muy rapido in een hete borrelavond. En de komende maanden waan je je ook iedere woensdagavond op een Spaans fiësta. Escobar vergeet voor een avond het menu en serveert pinxtos: tapas aan een prikker. De benodigde strippenkaart kost ook een prikkie: voor €20,- ontvang je 10 strippen aan warme en koude tapas. Na het diner verruil je onder leiding van Swing Latino Amsterdam de tapas vervolgens voor een salsapas of twee. Voor meer informatie check je de Facebookpagina.  

Vrijmibo @ Bar Kantoor

bar kantoor

Onderdeel van de feestcommissie of niet, op vrijdag zeul jij al je collega’s mee naar de Vrijmibo van Bar Kantoor. Hier staat overwerken gelijk aan bieremmers gevuld met Pilsner en Weizen. Verder zorgt ‘t barmenu voor een goede bodem en vanaf 20:00 draait de dj voor een avond in de boeken. Een zeer excellente Outlook naar het einde van de week. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Meer culinair nieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!