Typhoon’s NWS-Flash januari 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Ook dit jaar presenteert Marlies de lekkerste nieuwtjes op Lifestyle NWS. Enuh… wie durft er naar deze lijst nog te beweren dat januari saai is? 

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openen 212

De culinaire wereld reikhalsde en popelde, maar afgelopen maandag openden voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en zijn compagnon Thomas Groot Amsterdams eerste no-table-restaurant. De heren strippen high-end uiteten gaan van alle onnodige etiquette en wat overblijft is… tja, onbeschrijfelijk. Je proeft 5-gangen of 8-gangen aan culinair spektakel voor respectievelijk €108 of €138. Reserveren – haastige spoed is in deze heel goed – kan via 212.amsterdam.

Op de Bespoke Coffee met Nespresso

Vergeet die latte in meeneembeker of de pruttelende koffiepot in de ochtend; Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Midtown Bar & Lounge zetten het dagelijkse kopje koffie op een geheel nieuw niveau met Nespresso Bespoke Coffee. Naast dat je jouw koffie op maat kan laten maken met een van de dertien blends, is het uitstekend Instagramkiekjes schieten met een van de Bespoke Serves zoals de ‘Up In Smoke’ – een gerookte lungo – of de ‘Cotton Candy Coffee’. Koffie verliest zijn 9-tot-5-mentaliteit met Bespoke Cocktails als The Salty Caramel twist op een Espresso Martini, de Dark ’N Roasted als variatie op de Dark ‘N Stormy en de alcoholvrije T & C.

Culinair circus BAUT komt naar Amsterdam West

Oost, west, BAUT best! Amsterdams culinaire circus komt naar Spaarndammerstraat 460 in – ja-ja! – Amsterdam West. En BAUT’s debuut in dit stadsdeel belooft een bijzondere te worden. Michiel van der Eerde vindt zijn BAUT opnieuw uit met een mix van eten, drinken, muziek, cultuur en kunst. Alleen de hoge kwaliteit blijft hetzelfde. En de naam natuurlijk. Sta nog maar eventjes te trappelen, want BAUT gaat op 27 januari open.

Body Breakfast @ Kanarie Club

Een goed begin is het halve werk, daarom begint je yogalesje of HIIT op de vroegste morgen met Body Breakfast. Dit keer landt het reizende sportklasje bij Kanarie Club. Maar omdat een goed begin nog maar de helft is, dans je na workout en ontbijt de spieren los. Koop je tickets hier.

Een cocktail voor de weerstand?

Gingen cocktails op de zwarte lijst na een met drank doordrenkte december? Hoeft niet! Je verkondigt deze maand namelijk gewoon voor de weerstand te drinken. Groenterestaurant MOER mixt een glaasje vitamine met hun Veggie Cocktails als Pimpelende Paprika of Tipsy Tomaat. Move over Bloody Mary. Toch iets minder smokkelen? Brooks Boozy Brunch gaat nuchter op 28 januari met alcoholvrije cocktails, waar Mama Makan op 19 januari tijdens vrijdagmiddagborrel Soundbites ook mocktails schenkt. Thomas Datema legt House Bar droog. Hij laat de hele maand zijn bekende vernuftigheid in virgin cocktails proeven voor Dry January. Vrees niet voor afkickverschijnselen. Het reguliere – en alcoholrijke – menu is uiteraard ook gewoon te bestellen.

Van Rijn’s Sunday Sessions

Mijd niet langer het Rembrandtplein. Want wie door het bos van toeristen de restaurants nog ziet, ontdekt zomaar de mooie gerechten van Kitchen & Bar Van Rijn. En die komen voortaan iedere zondag van 14:00 tot 17:00 met wat jazzy tunes tijdens Sunday Sessions. Nestel je voor de middag en geniet van goede muziek met een Sunday Lunch Special. Voor €45,- per persoon krijg je een 3-gangendiner met bijpassende wijnen.

Nieuw menu @ Rosalia’s Menagerie

Cocktailbar Rosalia’s Menagerie – Rosalia’s dierentuin op zijn chic – heeft een nieuw menu geïnspireerd door vergeten dieren. En met lang verloren spirit animals als basis maakt barteder Wouter Bosch bijzonder goede drankjes. De ‘Duck or Goose’ met Damrak Gin is niet voor de besluitelozen. De cocktail is gebaseerd op de optische illusie waarbij je zowel een eend als een haas in dezelfde illustratie kan zien. Bij deze cocktail  maak je dan ook zelf de keuze: gebruik je Damrak Gin of rum om het drankje af te maken. Links of rechts? Flirterig of romantisch? Eend of haas? You can’t see or taste both.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!