the duchess

Lifestyle NWS culinair december 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

A Royal Christmas & THE DUCHESS

the duchess

Je kunt The Christmas Prince op repeat aanzetten of je gaat voor een adellijke Kerst op audiëntie bij Amsterdams culinaire elite. THE DUCHESS heeft haar beste ballen in de boom gehangen. En ook in de keuken klinkt engelengezang: vanaf 6 december reserveer je een kerst-afternoon-tea en tijdens kerstdagen/-avonden serveert onze majesteit een royaal menu van klassieke gerechten.

Gekluisterd met KluisKado

de kluis

Laat je voor Kerst eens boeien… met KluisKado, de cadeaukaart van restaurant Kluis. Op doorsneedagen spaar je met de KluisKredit-kaart voor smakelijke korting, maar wie met zijn cadeautje eens flink uit wil pakken, zet op deze kaart een KluisKado. Dit kan een bedrag naar keuze zijn of (suggestie) een 3-gangendiner voor twee personen inclusief verrassingscocktail of bijpassend wijnarrangement. Bij Kluis is het niet inbreken, maar uitpakken.

Vegan Christmas!

moer

Het is duidelijk. Jij zit in Team AH. Voor een beetje minder vlees hoef je niet de (omstreden) Allerhande door te bladeren. Je boekt gewoon een tafeltje bij MOER. Zowel de lunch als het diner op 1e en 2e Kerstdag is namelijk ook veganistisch te verorberen.

Christmas Roast & MR PORTER

Mr Porter

GEEN VLEES?! WAAR HEB JIJ HET OVER?! Voor een traditioneel kerstmaaltje met grote braadstukken brunch je dan weer bij MR PORTER. 21 dagen gerijpte Schotse beef sirloin, een langzaam geroosterde varkenspoot, lamsvlees gevuld met kruiden en bulgur, wilde kalkoen en kip met kruiden. Voor de verdwaalde vegetariër maakt MR PORTER ook een perfect geroosterde kool.

Nieuw open: Vanderveen

vanderveen

Een vervroegd kerstcadeautje: Vanderveen is geopend aan de Beethovenstraat. Een straat waar in het begin van de jaren 30 welgestelde Joodse migranten zich settelden en de straat vormden tot wat het nu is. Een straat vol verhalen. Vanderveen – door de mensen achter o.a. SOUS BAR BISTRO – eert deze historie en brengt de favoriete gerechten van toen terug. Befaamde deli-gerechten zoals de Reuben on rye worden aangevuld met stijlvolle bistroklassiekers en alle cocktailfavorieten. Vanderveen is een plek voor de buurt, op ieder moment van de dag. Ook als je huis niet in Zuid staat.

Hendrick’s Gin | Garden of Unusual Wonders

Ieder jaar presenteert ‘s werelds wonderbaarlijkste gin een minstens zo buitengewone cadeauverpakking. Deze Kerst geeft Hendrick’s Gin haar meest geliefde groente een waarachtig podium met het ‘Garden of Unusual Wonders’ giftpack. De nieuwste limited edition onthult alle geheimen van de komkommer via cocktails in theekopjes. Er zijn drie designs te verzamelen om het serviesgoed voor je beschonken thee-soireetjes bij elkaar te sparen. Voor €35,99 verras jij iemand/jezelf onder de boom én drink je gin op stand. Pink omhoog!

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!