betere nachtrust

Tips voor een betere nachtrust

Lekker slapen, het klinkt zo eenvoudig. Helaas is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Sta jij ’s morgens op met pijn in je rug? Of lig je soms uren te piekeren voor je eigenlijk in slaap valt? Met deze tips voor een betere nachtrust, slaap je sneller in en stap je de volgende ochtend fris en kwiek je bed weer uit.

 • Zorg voor een goed bed en een goed matras.
  En let bij het kopen van een nieuw dekbed(overtrek) niet alleen op het design maar vooral ook op het comfort.
 • Ga niet met koude voeten naar bed.
  Leg een warme kruik aan het voeteneinde of warm je beddengoed even op in de droogtromel. Zorg er voor dat de slaapkamer zelf koel blijft en laat als dat kan frisse lucht naar binnen komen.
 • Zorg voor regelmaat in je slaapschema.
  Ga op een vaste tijd naar bed en sta steeds rond dezelfde tijd op. Kijk geen televisie vanuit je bed, lees liever iets.
 • Verzet je niet tegen slaapproblemen.
  Denk niet: ik moet vanavond goed slapen anders wordt het morgen iets op mijn werk. Maar buig dat om naar een positieve gedachte: ik lig heerlijk in een comfortabel bed en word morgen uitgerust wakker.
 • Draai je wekker om als je in bed stapt.
  Zo voorkom je dat je ’s nachts ieder uur de cijfertjes ziet veranderen.
 • Mediteer jezelf naar dromenland.
  Kies daarvoor een beeld dat je associeert met geluk of kalmte. Een prachtig landschap of het gezicht van een geliefde bijvoorbeeld.
 • Doe een ademhalingsoefening.
  De ‘Bijenademhaling’ bijvoorbeeld is een prima alternatief voor schaapjes tellen. Stop je wijsvingers in je oren, sluit je mond, ontspan je kaken en adem in door je neus. Maak bij het uitademen een gelijkmatig, zoemend geluid en herhaal dit enkele malen. Voordat je het weet, slaap je als een roos.
 • Ontspan met de ‘bodyscan’.
  Adem in en span je spieren van je linkervoet aan. Houd dit 20 seconden vast en laat weer los tijdens het uitademen. Ga verder met je linkeronderbeen, je bovenbeen en ga zo door tot je het hele lichaam gehad hebt. Eindig met de spieren in je gezicht. Wie deze oefening vaker doet, leert zichzelf steeds beter ontspannen.

Geniet van je betere nachtrust!
Xoxo
Team Lifestyle NWS

Meer lifestyle artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!