tips tegen stress

Tips tegen stress

Volgens Britse onderzoekers kampen steeds meer vrouwen met stressklachten. Ze hebben een bloeiende carrière en moeten daarnaast de perfecte huisvrouw zijn, een liefdevolle partner en de beste moeder. Ze voelen zoveel druk op de schouders waardoor de stress zich opstapelt en woede uitbarstingen het gevolg zijn. Herken jij je in dit verhaal? Dan hebben wij een aantal interessante tips tegen stress voor je..

1. Stop met multitasken

Wij vrouwen zouden dan wel meerdere dingen tegelijk kunnen, het is niet bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Doe liever één ding met volledige aandacht, dan meerdere dingen tegelijk met een gehaast en gespannen gevoel.

2. Geef jezelf de ruimte

Plan niet ieder gaatje in je agenda vol. Creëer rust in je leven door jezelf af en toe een momentje vrij te geven. Schrap onnodige verplichtingen en doe wat jij leuk vindt. Ga naar de sauna, op de thee bij vriendinnen of met manlief op stap. Dit geeft je de kans om even te ontladen.

3. Beweeg

Voel je de spanning in je lijf? Dan is sporten een goede manier om stress te voorkomen. Het helpt om chemische stoffen af te voeren en bovendien is het een goede manier om de spieren te ontspannen. Ben je geen sporter? Zoek dan een andere manier om te ontspannen. Yoga of meditatie zijn goede alternatieven.

4. Stop met uitstellen

Bij een vervelende klus is de verleiding groot om het voor je uit te schuiven. Toch kun je dit beter niet doen. Dit uitstelgedrag is namelijk een grote bron van stress. Dus blijf er niet tegenaan hikken, maar klaar de klus!

5. Wees minder perfectionistisch

Stress ontstaat in veel gevallen uit de angst dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen. Je wilt de perfecte moeder zijn, de volmaakte vrouw en tegelijkertijd ook de ideale werknemer. Maar waarom? Niet alles in het leven hoeft perfect te zijn. Leg de lat niet altijd extreem hoog voor jezelf en neem ook eens genoegen met iets minder.

Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Volg jij Lifestyle NWS al op Twitter, Facebook, Instagram  en Pinterest voor het laatste lifestyle nieuws?