Stijlvolle schoenentrends zonder hak

Wij houden van high heels, laten we dat voorop stellen. Maar er zijn gelegenheden waarbij het dragen van hakken gewoon een stuk minder praktisch is. Dagen waarop we de hele dag van hot naar her moeten rennen. Uitjes waarbij veel gelopen moet worden of events waarbij we lang moeten staan. Zeker nu de feestdagen voor de deur staan, gevuld met lange boswandelingen, familieactiviteiten en recepties, leek het ons handig om de trends op dit gebied eens even met jullie door te nemen. Daarom vandaag een artikel met alle stijlvolle schoenentrends zonder hak, die wat ons betreft Lifestyle NWS lady proof zijn.

Terug naar de klassieke sneaker

We beginnen met de sneaker. De eerste trend die wij in 2019 op dit gebied regelmatig terug zien komen is het ‘Back to the classics’. The golden oldies zoals de Adidas met streepjes, de Allstars en klassieke Nikes zijn helemaal hot. En dat is mooi, want een oud paar sneakers vies maken tijdens een grote boswandeling, doet toch een stuk minder pijn dan wanneer dit gebeurt met een gloednieuw paar stappers. Een goede keuze dus voor de actievere dagen buiten de deur.

De suède sneaker

Is het moddergevaar aanzienlijk lager en wil je toch een sneaker dragen? Ga dan voor een stijlvoller paar, uitgevoerd in suède. Dat suède weer helemaal van nu is, hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Dat deze trend zich naast prachtige laarzen inmiddels ook doorgevoerd heeft in de sportievere sneaker is nieuw. Neem voor een stijlvol suède sneaker paar bijvoorbeeld eens een kijkje bij de mooie wintercollectie van Nubikk.

City western-laarzen

Nog een belangrijke trend op het gebied van platte schoenen zijn de City western-laarzen. De laarzen zijn uiteraard afgeleid van de cowboylaars, maar in de uitvoering zijn ze toch wat minder cowboy en wat meer stijl. Het zijn laarzen met western invloeden, met hak, maar ook gewoon met een platte zool. Ze zijn verkrijgbaar in ontelbare uitvoeringen: in klassiek bruin, met crocprintje, in lakleer, in bordeauxrood, je kunt het zo gek niet bedenken. Kijk ter inspiratie eens tussen de collectie van Vai-Vai.

De klassieke lange laars zonder hak

En dan onze persoonlijke favoriet: de klassieke lange laars zonder hak. Voor lange wandelingen door het bos zijn ze minder geschikt, maar voor een dagje van hot naar her rennen, of een leuk event zijn ze helemaal perfect. Ze zijn super vrouwelijk en maken iedere outfit op een stijlvolle sportievere manier af. Lak zien we bij de lange laars dit seizoen minder, maar de klassieke laars met platte zool, uitgevoerd in leer en suède zijn nog steeds helemaal hot. De lengtes variëren van net onder de knie tot net over de knie; de overknee laars, maar dan uiteraard zonder hak.

De (brogue) chelsea boots

Je outfit een luxueuze finishing touch geven zonder hakken te dragen? Dan kan uitstekend met een paar prachtige leren of suède Chelsea boots zonder hak. Chelsea boots zijn leren enkellaarsjes met een elastiek stukje stof aan de zijkant. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens erg handig bij het aantrekken. Je hebt chelsea boots met hoge hak, maar dus ook gewoon met een platte zool en dat is de variant waar wij op doelen. Chelsea boots zijn een ideale optie voor wanneer je veel moeten lopen of een avondje lang moet staan. Ze zijn te combineren met iedere outfit, van zakelijk tot sportief. Zo combineer je ze met een rokje, een leren broek en zelfs onder een (skinny) jeans. Wil je net even wat extra stijl uitstralen? Ga dan voor de chelsea boots met brogue details, uitgevoerd in klassiek leer, lakleer of suède. De decoratieve perforaties waar we brogue aan herkennen werden oorspronkelijk aan schoenen toegevoegd vanwege een heel praktische reden: om bij wandelingen door drassige velden de waterafvoer te regelen. Maar schoenentrends veranderen en een aantal decennia later werden de perforaties met leer gevoerd, waarmee ze hun praktische nut kwijtraakten en steeds meer in de stad en in het zakenleven werden gedragen, door zowel mannen als vrouwen overigens.

 

Image: Rawpixel
Na het lezen van dit artikel over schoenentrends zonder hak nieuwsgierig naar meer fashion artikelen? Check dan onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!