schoenentrends-lente-2021-

Schoenentrends lente 2021

De schoenentrends voor de lente van 2021: de keuze is reuze. Daarom richten wij ons specifiek op de schoenentrends waar wij als Lifestyle NWS ladies enthousiast van worden. De gemeenschappelijke deler qua stijl is dat het, door het vele thuisblijven, allemaal wat comfortabeler mag zijn dit voorjaar. Gelukkig hoeft de term comfortabel inmiddels niets meer af te doen aan de term stijlvol.

Mules

Afgelopen lente kwamen ze al volop voorbij en ook dit voorjaar zijn ze niet weg te denken uit onze nieuwste schoenencollectie: de mules. De luxe instapper met open hiel. Waren de trends op dit gebied afgelopen jaar iets rustiger, in 2021 wordt er een stuk meer gespeeld met opvallende prints en kleuren. Mules zijn ontzettend comfortabel voor een dagje thuiswerken of om een aantal uur door te brengen op dezelfde locatie. Voor een dagje van hot naar her rennen, zijn ze wat ons betreft door de open hiel minder geschikt. Mules stylen iedere lente-outfit af en je kunt eindeloos met de kleuren en prints variëren, waardoor iedere outfit een compleet andere look krijgt. Een merk waar wij op dit moment fan van zijn, als het gaat om trendy mules is het Britse LK Bennett. Zo hebben zij onder andere de pareltjes op de onderstaande foto in de collectie. Houd je het liever iets rustiger qua print en kleur? Dan kan dat uiteraard ook.

mules
LK Bennett

Slingbacks met kitten heel

Wil je een iets nettere look, maar vind je een hoge hak een brug te ver? Dan kies je dit voorjaar voor een paar slingbacks met een kitten heel. Dit zijn stijlvolle pumps met een open hiel, een hielbandje en een lagere hak. Super vrouwelijk, maar toch een stuk comfortabeler dan een dichte pump met een 9 cm hak. Een favoriet voor ons qua schoenentrends lente 2021. Bijna al onze favoriete schoenenmerken hebben wel een aantal slingbacks met kitten heels in de collectie zitten, maar van deze prachtige, stijlvolle exemplaren van Sergio Rossi worden wij extra blij.

slingbacks
Sergio Rossi

Espadrilles

Op zoek naar een hoogte, maar is de naaldhak geen optie voor jou? Denk dan eens aan een paar Espadrilles. Dit zijn hoge zomerschoenen met een open hiel en een comfortabele (hoge) sleehak. Ze lopen comfortabel omdat de gehele zool wordt ondersteund. De hak is over het algemeen vervaardigd uit een stro of kurk en dat maakt de Espadrille uitermate geschikt voor de wat meer casual outfits waarbij je toch iets van hoogte zoekt. Ga bijvoorbeeld voor een paar als deze van Dune London, een mooi voorbeeld van stijlvolle Espadrilles die met iedere casual outfit te combineren zijn.

espadrilles
Dune London

Loafers

Loafers; sinds jaar en dag de absolute klassieke voorjaarsschoen zonder hak. Het begon allemaal met de slofjes-achtige loafer, maar inmiddels hebben de schoenen een ware transformatie doorgemaakt. Je kunt inmiddels ook uitgebreid kiezen voor de nettere en formelere varianten. Wij zijn vooral fan van de lakleren uitvoeringen, het liefste met een mooie metalen gesp op de neus. Voor de absolute klassiekers kun je wat ons betreft nog steeds het beste bij TOD’S terecht. Ben je op zoek naar de iets modernere en strakkere variant? Dan vinden wij bijvoorbeeld dit zacht blauwe paar van LK Bennett een geweldig stijlvolle optie.

loafers
LK Bennett

Strappy Sandals

Durf je het toch aan deze lente, die high heels? Dan is de strappy sandal dit seizoen de beste keuze. Een klassiek, vrouwelijk sandaaltje met een hoge hak en een flink aantal bandjes rondom de enkel of zelfs de kuit. Ze zijn er in alle kleuren en variaties. Een mooi voorbeeld vinden wij dit geweldige paar van Elisabetta Franchi, in dé trendkleur van dit seizoen: lilac.

schoenentrends lente 2021
Elisabetta Franchi

Meer dan genoeg te kiezen dus dit seizoen. Wat is jouw persoonlijke favoriet tussen al deze schoenenstijlen lente 2021?

Xoxo
Team Lifestyle NWS