ZIAD NAKAD 2021

ZIAD NAKAD Couture Collection Spring-Summer 2021

Zoals jullie weten zitten wij bovenop het laatste fashion nieuws, dat nu eigenlijk allemaal in digitale vorm tot ons komt. Afgelopen week was het tijd voor de Paris Fashion Week, in een geheel digitale uitvoering. Daarom kregen wij de mogelijkheid om bij al onze favoriete designers en modehuizen frontrow aanwezig te zijn. Uiteraard hebben wij de pareltjes er voor jullie weer tussenuit gehaald. Een aantal dagen geleden konden jullie hier op Lifestyle NWS al genieten van de Chanel Haute Couture Spring-Summer 2021 show. Maar er was nog een collectie die er voor ons uitsprong, en dat was de prachtige nieuwe sprookjesachtige Spring-Summer 2021 collectie van de wellicht bij het grotere publiek minder bekende Libanese ontwerper ZIAD NAKAD.

ZIAD NAKAD Birds of Love

De Libanese ZIAD NAKAD heeft zijn collectie de naam ‘Birds of Love’ meegegeven. De collectie vol kleuren en symbolen werd gepresenteerd in in het majestueuze Franse Château de Vaux-Le-Vicomte.

“Fly away from Beirut, bruised by recent events, longing for escape,  for dreams, for travel. Ziad wanted this collection sexy, slightly frivolous,  in order to regain the carefree life of yesterday.”

De collectie is van een behoorlijke omvang, maar wij hebben er toch een aantal favorieten voor jullie tussenuit gehaald. Iedere japon is met de hand vervaardigd en dat proces nam bijvoorbeeld bij de bruidsjapon drie volle maanden in beslag. Een greep uit de sprookjesachtige collectie:

ZIAD NAKAD 2021-2
ZIAD NAKAD 2021-3
ZIAD NAKAD 2021-5
ZIAD NAKAD 2021-7

De collectiepresentatie

Gelukkig is er een registratie van de presentatie in bewegende beelden. Want deze korte film zegt duizend maal meer dan woorden. Kijk even mee naar dit Libanese sprookje, geproduceerd door Méphistophélès Productions. Dit is de ZIAD NAKAD Couture Collection Spring-Summer 2021, geniet ervan!

Photography Greg Alexander
© Méphistophélès Productions
Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!