Elisabetta Franchi Spring-Summer 2021

Elisabetta Franchi Spring/Summer 2021 Fashion Show

De internationale fashion weeks zijn op dit moment in volle gang, al is dat dit seizoen natuurlijk in aangepaste vorm. Uiteraard begrijpen wij dat het niet te doen is om alle catwalk shows bij te houden naast alle drukke banen, en daarom halen wij iedere fashionweek de pareltjes er voor jullie tussenuit. Zo is het geen geheim dat wij groot fan zijn van de ontwerpen van Elisabetta Franchi. Afgelopen week presenteerde zij haar Spring/Summer 2021 collectie tijdens Milan Fashion Week en wij zaten uiteraard frontrow (voor onze laptopschermen). 

Achtergrond van de nieuwe Elisabetta Franchi collectie

De kracht van de natuur als wedergeboorte en een frisse start vormen de rode draad van de Spring/Summer 2021 collectie van Elisabetta Franchi. De kleuren van de lente kleden de aristocratische vrouw; een verfijnde en verleidelijke, maar bovenal bewuste vrouw: een vrouw die kiest. De dialoog met de natuur inspireert ook het kleurenpalet, waar lavendel de opvallende hoofdkleur is. Deze prachtige kleur staat symbool staat voor de dromerige en ultieme vrouwelijke vrouw. Naast de kleur lavendel, hebben ook neutrale tinten als crème, limoen, poeder, roségoud en een vleugje amarant een belangrijke rol in de nieuwe collectie gekregen. Bloemenpatronen sieren betoverende items als jurken van kant en tule en volumineuze silhouetten met ruches, heel veel ruches die doen denken aan de lichte bloembladen van een bloem in bloei. De grand finale bestaat uit een explosie van maxi skirts en crispy white blouses: de ultieme belichaming van aristocratie. Verfijnd en bescheiden geshowd door een carrousel aan betoverende jonge dames in de bloei van hun leven.

Onze favoriete catwalk looks

De getoonde collectie tijdens de catwalk show omvatte 62 looks en wij hebben onze favorieten voor jullie op een rij gezet, kijk even mee:

De Elisabetta Franchi Spring/Summer 2021 Fashion Show

Nieuwsgierig naar de volledige Spring/Summer 2021 collectie? Je kunt de volledige fashion show hieronder terugkijken.

Images: Elisabetta Franchi / SoPR
Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!