Laarzentrends

Laarzentrends winter 2019

Zoals jullie wellicht wel weten, zijn wij gek op de lange winterlaars. Wij kunnen ons geluk dan ook niet op, want laarzen voor dames zijn nog steeds helemaal de schoenentrend voor deze winter. Wat betreft de overige trends: sommige schoenentrends kennen we nog van voorgaande collecties, zoals de verschillende dierenprints. Andere trends worden deze winter iets geüpdatet, bijvoorbeeld de westernlaarzen of de biker boots. Daarnaast zien we ook een aantal nieuwe trends voorbij komen. En dan hebben we het met name over de nieuwe trendkleur cognac en bijvoorbeeld de krokodillenprint. Omdat wij snappen dat jullie weinig tijd hebben om alle nieuwtjes op het gebied van laarzen uit te zoeken, zetten wij de voor ons interessante laarzentrends van de wintercollectie 2019/2020 voor je op een rijtje. 

Cognac is het helemaal

We beginnen met het introduceren van een nieuwe kleur: cognac is de trendkleur van het najaar en de winter 2019/2020. De meeste mensen moeten wennen aan deze specifieke bruintint, zeker om ze het een lastige kleur vinden om te combineren. Gelukkig valt dat laatste dus ontzettend mee! Cognac staat prachtig in combinatie met zwart, wit, grijs, crème of navy blue. We raden het wel af om deze bruintint te combineren met een kleurrijke outfit. De kleur bruin in het algemeen is overigens helemaal terug in de huidige wintercollecties en daar zijn wij blij mee want bruin blijft een prachtige klassieke winterkleur.

Van enkellaars tot overknee

Of je nu kiest voor een overknee laars of juist net onder de knie: het kan allemaal, en laten we het enkellaarsje niet vergeten! Ook de keuze qua pasvorm blijft divers: de strak aansluitende laars, de rechte laars of juist de laars die iets losser om het been valt. Alles mag, alles kan voor de winter 2019/2020. Naast de overwegend ronde neuzen van laarzen zien we ook wat nieuwe en extremere varianten, zoals bijvoorbeeld vierkante neuzen. En wat betreft de afwerking? De rondere neus voert de boventoon, als zien wij ook de punt weer in de collecties terugkomen, vooral in het westernstijltje. Wil jij overigens graag opvallen met je laarzen? Kies dan voor een printje zoals bijvoorbeeld de crocostructuur.

Hoge laarzen

Ondanks dat enkellaarsjes áltijd een goed idee zijn, mag deze winter een paar lange laarzen wat ons betreft niet ontbreken in je garderobe. Deze super vrouwelijk en stijlvolle laarzen maken iedere outfit sophisticated. Van jeans tot rok, ze maken iedere winteroutfit helemaal af. De laarzen van de zomercollectie 2019 waren vooral vrij licht, zoals bijvoorbeeld in de kleur wit of met een lichte slangenprint. Deze winter zien we de lange laars ook weer helemaal terugkomen maar dan in warme winterkleuren zoals bijvoorbeeld diepbruin, cognac of zwart. En dit dan regelmatig in combinatie met de krokodillen- of pythonprint. Houd je meer van klassiek dan kun je deze opvallende prints natuurlijk achterwegen laten. Kun jij overigens wel wat inspiratie gebruiken als het gaan om het combineren van een outfit met lange laarzen? Neem dan vooral een kijkje op het Instagram-account van onze Daniëlle.

Dierenprint

Het kwam eerder in dit artikel al even terug, maar dierenprints zijn populairder dan ooit. Panter, snake, zebra, croco: we zien het allemaal voorbij komen. Soms worden zelfs meerdere prints op eenzelfde paar laarzen gecombineerd, een trend die wat ons betreft iets te druk is. Daarnaast zien we dit seizoen subtielere tone-in-tone printjes en laarzen met slechts een detail in dierenprint. Deze laarzen geven nét dat beetje extra aan een verder rustige outfit.

Stoerdere laarzen

Tot slot nog even een trend die niet aansluit bij onze stijl, maar wel erg populair is in Nederland: chunky laarsjes voor dames. We bedoelen hiermee de iets ‘lompere’ modellen ook wel biker boots genoemd. Deze laarsjes geven door de chunky zool een wat stoerdere uitstraling aan een outfit. Nog een variant van de wat stoerdere laarzen, die wij overigens iets meer kunnen waarderen: het western stijltje.
Stoerdere laarzen, het is een van de laarzentrends van nu, en daarom konden ze in dit artikel niet ontbreken, maar wij zijn geen fan. Wij houden het deze winter heerlijk bij de super vrouwelijke en stijlvolle enkel- en overknee-laarzen, met hoogstens een iets grovere zool. Het liefst in de kleuren zwart, bruin, grijs en navy blue.

 

Image: raspixel
Naast dit artikel over de laatste laarzentrends meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!
Photo by Valerie Elash on Unsplash