Shoppen voor de komende feestdagen? Zo blijf je binnen je budget!

Shoppen voor de komende feestdagen? Zo blijf je binnen je budget!

De december maand is weer aangebroken en dat betekent dat velen van jullie waarschijnlijk op zoek gaan naar de mooiste cadeautjes om te geven aan jullie dierbaren. Minder leuk is dit shopgedrag voor onze portemonnee, zeker als we bij het betreden van iedere extra winkel weer nieuwe leuke dingen zien en we uiteindelijk veel meer uitgeven dan van tevoren begroot. Niet handig, daarom hebben wij vandaag een aantal tips om te zorgen dat jij lekker kunt shoppen, en toch binnen je budget blijft!

Bepaal een vast budget

Dit klinkt als een open deur, maar alles begint natuurlijk met het streng voor jezelf vaststellen van een vast budget dat je maximaal mag uitgeven. Dat zorgt ervoor dat je een stuk prijsbewuster door alle winkels loopt/langs websites struint. Zet vervolgens op papier hoeveel je ongeveer aan ieder afzonderlijk persoon kunt besteden. Dat kan natuurlijk per persoon wisselen, als je maar binnen je totale budget blijft.

Houd een kasboekje bij

Nadat je je budget hebt bepaald, is het van belang om je uitgaven bij te houden. Schrijf op wat je, aan wie uitgeeft de komende tijd, zo kun je tussendoor nog bijsturen en weet je zeker dat je binnen je budget blijft.

Begin op tijd met om je heen kijken

Begin op tijd met om je heen kijken als je in de stad bent en check alle folders al weken van tevoren op aanbiedingen die voor jou wellicht interessant zijn, dit kan zo ontzettend veel geld schelen! Last-minute alles bij elkaar moeten zoeken is altijd duurder. Ben je een online shopper? Neem dan de tijd om prijsvergelijkingsites in te zetten om voor jou de beste deals te vinden. Het lijken misschien kleine prijsverschillen, maar als je dit onder de streep optelt, kun je er zo een extra cadeau mee kopen.

Voorkom impulsaankopen

Koop niet direct iets wat je toevallig tegenkomt, impulsaankopen lopen meestal uit op een dure teleurstelling. Misschien is hetzelfde product ergens anders wel goedkoper, of zie je later iets leukers voor de betreffende persoon.

Heb een plan

Plan geen achteloze ‘dagjes shoppen’ in de december maand, je komt gegarandeerd met veel meer thuis dan je voor ogen had. Bepaal van tevoren welke winkels je wilt bezoeken en voor wie je daar een cadeautje zoekt, schrijf het desnoods op. Laat je niet verleiden door die mooi uitziende onbekende etalage of die extra aanbiedingen waar je helemaal niet naar op zoek bent en die je ook niet nodig hebt.

Orienteer je van tevoren

Heb je werkelijk geen idee wat je voor een bepaald persoon moet kopen? Loop dan niet doelloos de hele stad door om vervolgens door gebrek aan inspiratie met iets veel te duurs thuis te komen, maar orienteer je van tevoren goed. Zo zou je ook eens kunnen denken aan een cadeau dat niet materieel is; geef iets leuks om te doen! Hier vind je bijvoorbeeld allerlei leuke belevenissen voor vrouwen om cadeau te doen.

 

Heel veel succes, maar vooral plezier deze maand!
Xoxo 
Team Lifestyle NWS

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!