Royal Coster Diamonds tenniscollectie

Royal Coster Diamonds lanceert een geheel eigen tenniscollectie

De tennisarmband (kenmerkend vanwege de aaneengeschakelde diamanten) is al jaren een populaire klassieker onder liefhebbers van diamanten juwelen. De tijdloze uitstraling gecombineerd met een hoog draagcomfort maken het een geliefd item, óók voor mensen die niet op de tennisbaan staan. Tijd dus voor Royal Coster Diamonds om zelf een Royal Coster Diamonds tenniscollectie te ontwikkelen. Maar dan wel geheel in eigen stijl. En dat kunnen we wel toevertrouwen aan de oudste diamantslijperij ter wereld.

Klassieker

Maar laten we eerst even terug aan naar waar het allemaal begon; de US Open 1987. Tijdens een wedstrijd verliest tennisster Chris Evert haar diamanten armband en het spel werd onderbroken. Net zo lang totdat de armband uiteindelijk gevonden werd. Dit incident leidde tot een enorme media-aandacht. Het opvallende uiterlijk van de armband, een rij van briljanten die naadloos op elkaar aansluiten, zorgde dat er meteen een enorme vraag ontstond naar deze armband. De tennisarmband was geboren en is inmiddels een échte klassieker.

Royal Coster Diamonds tenniscollectie-10

De tenniscollectie – ‘A real game changer’

De Royal Coster Diamonds tenniscollectie staat voor een unieke stijl en ultieme elegantie. ‘A real game changer’, zoals ze de tenniscollectie bij Royal Coster zelf noemen. Topkwaliteit was een eerste vereisten van de ontwerpers. En dat zie je meteen terug. Zo bestaan álle sieraden uit 18 karaat goud (met varianten in witgoud, geelgoud, en roségoud), en zijn er naast de ‘standaardcollectie’ ook een aantal varianten met bijzondere slijpvormen, zoals een asymmetrische variant (zig-zag gezet), en een aantal ‘fancy cuts’ met slijpvormen als de ‘princess’, ‘pear’, ‘baguette’ en de ‘emerald’. Deze exclusieve sieraden zijn alléén beschikbaar in de winkel op Museumplein.

De zwarte diamanten armbandenlijn

Maar een van de meest in het oog springende ontwerpen uit de collectie is misschien wel de zwarte diamanten armbandenlijn. Deze armbanden zijn gemaakt van 18 karaat zwartgoud en ingelegd met zwart briljant geslepen diamanten. Daarnaast bieden wij een unieke twist op deze armband: zwarte diamanten met pootjes van zwartgoud, gecombineerd met een roségouden óf een geelgouden zetting, waardoor de zijkant van de armband een schitterende gouden gloed geeft, terwijl de bovenkant mooi egaal zwart blijft.

Royal Coster Diamonds tenniscollectie-11

Eindeloos te combineren

Een van de mooie facetten van tennisarmbanden is dat je ze kunt dragen hoe je wilt, en dat je er eindeloos mee kunt combineren. Binnen de tenniscollectie vind je dan ook niet alleen armbanden, maar ook een prachtig aanbod van met diamanten bezette oorbellen, ringen en colliers in dezelfde uitgesproken stijl. Een goed voorbeeld is de ‘Tennis Half Eternity Ring’, uitgevoerd in 18 karaat wit- en geelgoud, eveneens gemaakt met een aaneengeschakelde rij briljant geslepen diamanten. Hierdoor sluit deze eyecatcher perfect aan bij bijvoorbeeld een collier of armband uit de tenniscollectie.

Uitgebreide presentatie in het diamanthuis op het museumplein

In de webshop zijn een aantal varianten uit de collectie beschikbaar, die direct besteld kunnen worden. Dit is slechts een beperkt deel van de Royal Coster Diamonds tenniscollectie. Voor een kennismaking met de gehele collectie, nodigt Royal Coster Diamonds iedereen van harte uit voor een uitgebreide presentatie in het diamanthuis op het Museumplein. 

Royal Coster Diamonds tenniscollectie-6
Royal Coster Diamonds tenniscollectie-8
Royal Coster Diamonds tenniscollectie-9
Royal Coster Diamonds tenniscollectie-4
Royal Coster Diamonds tenniscollectie-2